sâmbătă, noiembrie 29

Barbatul tau. Cum sa stii daca te iubeste

Cum sa stii daca te iubeste nu e un raspuns chiar asa de simplu de dat. Adica poate fi, dar daca nu te-ar interesa articolul nu l-ai citi... daca te intereseaza inseamna ca sunt ceva probleme. Despre asta e vorba...:)

Poate fi si un articol de verificare pentru barbati, ca sa stie daca o iubesc intr-adevar pe ea, asa cum cred, sau ce ar trebui sa faca sa-i si arate, sa-i demonstreze treaba asta.

Oricum, nu toti barbatii urla de pe acoperisul casei ca sunt indragostiti. Multi dintre ei (cei care conteaza) tin cu dintii de aceasta informatie, ca si cum daca ar dezvalui-o ar insemna sfarsitul lumii. E destul de frustrant sa fii cu un barbat care nu-ti marturiseste aceste sentimente. Iar tu vrei sa fii sigura de unele aspecte...

In mod evident nu sunt prea multe femei care isi doresc sa-si petreaca luni de zile sau si mai rau, ani, asteptand ca barbatul lor sa-si proclamen dragostea. Totusi, daca il banuiesti ca are ceva sentimente pentru tine, exista si cateva indicii care pot arata clar ca este pur si simplu in limba dupa tine.

Promisiuni

Atunci cand te gandesti daca te iubeste, ai in vedere daca isi tine promisiunile fata de tine. Ar putea sa para un lucru banal si simplu, dar crede-ma - nu este. Un barbat indragostit, lulea sau nu, de o femeie, va avea mereu grija sa-si tina promisiunile fata de ea. Daca spune ca va fi acolo la un anumit moment, apai va fi acolo.

Daca spune ca va face ceva pentru tine, apai va face. Daca face promisiuni pe care nu le respecta, atunci nu e un om prea atent. Iar un om nu prea atent, nu e indragostit. E simplu.

Deciziile tale

Daca un barbat iti sustine deciziile, indiferent care ar fi ele, atunci iarasi el este indragostit de tine pana peste cap. Un barbat indragostit vrea sa fie fanul numarul unu al femeii respective. O va aclama si si-i va spune ca ea este cea mai tare. Nu o sa-i spuna niciodata ca el crede ca ea poate mai mult, chestii de-asea, si nu o va judeca pe baza deciziilor luate in cariera sau in viata. El vrea ca ea sa stie ca o sprijina neconditionat.

Suna des?

Este iarasi usor sa-ti raspunzi la intrebarea daca si cat de mult te iubeste, fiind atenta la cat de mult te suna. Stim, sau ar trebui sa stim, ca barbatii nu se omoara sa puna mana pe telefon si sa sune o femeie. Cel putin nu asa de des pe cat ii suna femeile pe barbati.

Anyway, daca un barbat este indragostit, pai el vrea sa auda vocea iubitei. Vrea sa stie cum se simte, ce face, daca are o zi buna. Vrea sa stie cand o poate vedea si cat de bine il face ea sa se simta. Daca te suna zilnic sau chiar de cateva ori pe zi, nu ai niciun motiv sa te indoiesti de dragostea lui.

Astea ar fi. Evident ca mai sunt si alte sugestii... oricum, tu ca o buna cunoscatoare a lumii si a naturii umane ar trebui sa ai indiciile tale proprii legate de intrebarea din titlu. Multi barbati sunt adevarate carti deschise pentru un ochi avizat. Trebuie doar sa fii atenta...

Citeste si:
- Cum sa tii un barbat langa tine
- Nu se mai prea face sex
- Barbatii romani, niste papagali

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite



Citeste mai mult...

joi, noiembrie 27

Parerea mea despre... (ep.4) Azi - Dan Diaconescu

Dan Diaconescu... Un personaj extrem de controversat, caruia eu ii prezic in continuare un viitor cel putin interesant. Asta dincolo de prezentul in care este deja pe val. Inainte ca voi, cititorii acestui blog, sa ridicati o spranceana a dezaprobare, trebuie spus ca omul are una dintre cele mai vizionate emisiuni de televiziune din Romania.

Buna, proasta, de calitate sau nu, oamenii se uita la OTV. Poate in perioada de glorie cu Elodia mai mult, dar si acum ma mai uit din cand in cand la ce se intampla la postul de televiziune din garsoniera de pe Magheru.

Nu am avut ocazia sa-l cunosc in prea multe circumstante private, insa am vazut si citit mai multe interviuri cu Dan al nostru. Am remarcat imediat ca este extrem de ancorat in realitatea publica si a mass-media. Te astepti poate sa fie un pic aerian, nepasator, ca orice reprezentant al unei televiziuni de duzina. Dar nu, Dan Diaconescu stia tot ce misca pe piata audio-video din Romania, era la curent cu evolutii, tendinte, chestii de culise. De atunci am inceput sa-l privesc cu alti ochi.

Un timid istet

In rest, in emisiunile lui, nu se remarca in mod deosebit. Pare extrem de sters, tocit pana la epuizare de aceeasi rutina zilnica si de nopti nedormite, petrecute in celebrul sau studio. Tocmai de aceea cred ca timiditatea ii este o trasatura caracteristica si nu neaparat dorinta de a-si lasa invitatii sa vorbeasca, asa cum sustine de multe ori.

Alte doua momente recente au conturat si mai bine personajul. O discutie la care a participat la sediul Hotnews, in care a raspuns intrebarilor cititorilor site-ului. A spus foarte multe acolo, intre care ar fi de retinut faptul ca a lansat multe vedete romanesti, precum Becali, Prigoana, Bahmuteanca, Lazarus si altii, care mai intai au scos capul din gaoacea celebritatii in emisiunile lui. Acum fac furori si rating pe la multe alte televiziuni. Ar mai fi de remarcat ca formatul lui de semi reality show prinde si la altii, care ii cam copiaza stilul si abordarile, evident in incercarea de a atinge audientele lui record.

Un vizionar

Este deci un vizionar, Dan Diaconescu asta. Cred ca este si un bun cunoscator al naturii umane, al realitatii de zi cu zi, al romanilor si implicit al celor care il urmaresc fidel. Pentru ca le da ceea ce doreste. Iertata-mi fie comparatia cu Prison Break, dar si acolo, ca si la Dan Diaconescu, se intampla uneori ceea ce nici cu mintea nu gandesti, tocmai pentru a te starni. In perioada Elodia Ghinescu, avocata disparuta era ba vie, ba moarta, in functie de cum decurgea discutia. Adica atunci cand deja nu a mai fost mai nimic de spus despre disparitia si posibila ei moarte, a aparut varianta ca e vie... gospodinele si-au dat telefoane, taximetristii au anuntat prin statie - toata lumea era pregatita sa-si piarda alte nopti sa vada cat de vie e Elodia.

La fel e cazul si cu alte subiecte, excelent speculate de Diaconescu. Are un stil inconfundabil de a-si intarata invitatii, in a-i face sa-si iasa din norme sau a se incaiera, dupa caz. Le da dreptate tuturor, la nevoie, sau ii starneste exact cat trebuie pentru a se infierbanta si a face audienta.

La un pas de revolutie

Un alt moment la care ma refer este cel in care a pornit razboiul impotriva CNA. "Jos labele de pe televiziunea poporului", s-a numit serialul inceput si in care Danutz parea sa fi dezgropat securea razboiului impotriva functionarilor din Consiliul National al Audiovizualului. Parea pornit, dezlantuit si timp de cateva seri au curs dezvaluirile din istoria trecuta si recenta a tarii si a televiziunii lui de buzunar. Cand s-a inchis OTV-ul, la inceputut anilor 2000, lumea a iesit in strada, facand demonstratii de sustinere a postului. Acum, in 2008, a fost la un pas sa repete scena, cu aceiasi romani pregatiti sa semneze petitii pentru schimbari de legi si pentru ce-o mai fi avut nevoie DD.

Conflictul s-a stins insa brusc. Nu stiu exact cum s-a incheiat insa a durat mult mai putin fata de cat de pornit era Danutz.

Baiatul care aduce pizza

Cum spuneam, Diaconescu isi cunoastre bine invitatii si publicul. L-ati vazut vreodata enervandu-se? Ridicand tonul? Nici eu. Pentru simplul motiv ca nu face asa ceva. Este ca baiatul care aduce pizza: publicul ii spune ce doreste iar el livreaza prompt produsele inca aburinde.

Ar mai fi multe de spus, despre cum este el un erou pentru multi romani, despre penibilul in care se complace uneori (sunt convins ca intentionat), despre cum s-a imbogatit atat la Tele 7 abc si evident la OTV si multe altele. Il doare la "pistol" atata vreme cat sandramaua merge. Si ma bazez pe o chestie pe care a spus-o la o alta emisiune unde era invitat si facut cu ou si cu otet. Le-a spus oamenilor din studio: "cand va saturati sa discutati despre OTV, va invit sa discutam si cazul DDTV, ca doar mai am o televiziune"... :)

Citeste si:
- Restul parerilor mele despre...
- Fotbalistul roman si mentalitatea de loser

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite

Citeste mai mult...

marți, noiembrie 25

La revedere, toamna!

Deja e din ce in ce mai frig... ninge prin tara, unii raman blocati pe la cabane, altii se dau cu schiurile. E clar, se apropie luna decembrie, toamna devine incet-incet amintire. Haine groase, viroze, raceli si gripe. O poza artistica ce denota cel mai bine fenomenul. La revedere, deci, toamna...

Vezi si:
- Joc obraznic pentru cupluri
- Libertate in forma pura
- Nu avem toti acelasi noroc in viata

Citeste mai mult...

luni, noiembrie 24

Cum sa vorbesti cu un baiat/fata...

Daca simti ca nu stii sa vorbesti cu celalalt sex, s-ar putea ca tocmai sa citesti ceea ce trebuie. Barbatii si femeile, e clar, au feluri si moduri diferite de a comunica cu celalat.

Inainte de a vedea totusi cum trebuie sa-i vorbesti celuilalti sex, poate ar fi bine mai inainte sa intelegem care sunt diferentele intre barbati si femei atunci cand se exprima.

Iata mai jos principalele diferente, si astea pornind de la o varsta destul de frageda.

1. Fetele folosesc limbajul ca o metoda de a se face placute. Baietii mai degraba folosesc limbajul pentru a se da mari.

2. Cand vorbeste, o fata mai degraba cere ceva. Baiatul? El da ordine.

3. Fetele au tendinta de a folosi limbajul pentru a crea armonie - se apropie astfel de cate cineva. Daca te gandesti ca baietii folosesc cuvintele pentru a gestiona si accentua conflictele - ai dreptate!

4. Fetele folosesc cuvintele pentru a explica ceva. Un baiat se foloseste mai mult de actiune pentru a se face inteles.

Multe dintre trasaturile pe care le avem in tinerete raman cu noi si dupa ce crestem, spun specialistii. Barbatii vor continua sa vorbeasca folosind asta inclusiv ca metoda pentru a ramane independenti, in timp ce femeile vor continua sa foloseasca limbajul ca pe o unealta a intimitatii.

Barbatii vor continua sa vorbeasca pentru a-si face cunoscut statutul (am stabilit ca se dau mari din frageda pruncie) in timp ce femeile vor incerca sa stabileasca legaturi cu ceilalti prin intermediul cuvintelor.

Sa mai spunem ca pentru barbati cuvintele sunt simple obiecte. Ele inseamna in general ceea ce denota, adica semnificatia exacta din dictionar. Cu femeile e un pic mai complicat.

Femeile chiar au, se pare, nevoia de a vorbi. Asa cum barbatii au nevoie uneori de un spatiu intim doar al lor, la fel este si cazul cu vorbitul femeilor. Si nu o spun doar eu... Ce mai stiu, insa, este ca in capul femeilor se intampla enorm de multe lucruri si chiar deodata. Conversatia, vorbirea, poate fi o modalitate de a le mai tine in frau pe unele.

Deci poate merita sa tineti cont vreodata si de cele spuse aici, cand comunicati cu celalalt. Pentru ca e clar, barbatii si femeile au moduri si modalitati diferite de a comunica. Odata cunoscute, micile secrete de aici nu pot decat sa ajute.

Adica vei sti ca degeaba incerci poate sa-i "vorbesti cu sufletul" unui baiat, caci vor fi destul de putine sanse sa fii receptata asa cum iti doresti. La fel, un barbat ar putea sa tina seama de faptul ca pentru ea o minge de fotbal s-ar putea sa reprezinte mai mult decat obiectul rotund dupa care alearga precum descreieratii 22 de oameni. Poate sa fie, de exemplu, perfectiunea sferica a relatiei voastre.

Dar despre cum cauta femeile semne si semnificatii, intr-un post viitor sau poate niciodata:)

Sa nu dezvaluim totusi prea mult, ca dispare farmecul... Am oferit aici un punct de plecare. Restul, ramane placerea voastra sa le aflati... :)

Citeste si:
- Cum sa tii un barbati langa tine
- Omul care uita de unde a plecat
- Limbajul corpului sau cum sa-l "ghicesti" pe celalalt

Citeste mai mult...

sâmbătă, noiembrie 22

Cum profita hackerii romani de naivitatea omului

Ca romanii sunt un popor ingenios nu ar mai trebui sa ne mire. Ca suntem iesit din comun de ingeniosi... asta ne mai ridica o spranceana. Saptamana asta a vuit presa despre hackerul roman condamnat in SUA la 27 de ani de inchisoare. Ok, pedeapsa mare, record... unora le da frisoane, pe unii ii mira, pe altii ii lasa indiferenti.

Ce vreau insa sa remarc este modul total iesit din comun in care romanasul nostru a profitat de naivitatea semenilor lui. La felul in care i-a dat prin cap sa procedeze, era condamnat sa se imbogateasca. Ii lua ca din oala pe bietii naivi, profitand in cea mai joasa speta de debusolarea lor. Povestea este in felul urmator:

Cetatenii planetei, americani in marea lor majoritate, isi doareau cu ardoare anumite produse de pe site-ul de licitatii eBay.com. Doar ca, asa cum orice licitatie are un singur castigator, asa si multi dintre participanti pierdeau produsele la mustata. Ei bine, Adrian Florin Fechet si reteaua lui de 21 de baieti, ii contactau pe loseri, dandu-se fie eBay, fie cumparatorii produsului. Le promiteau fraierilor obiectul in cauza, pentru care, evident, astia trebuiau sa le dea bani.

Aici vine partea cea mai interesanta - onorabilii cetateni, aflati intr-un moment de descumpanire, in calitate de proaspat pierzatori, puneau imediat botul. Ca doar ar fi dat orice sa aiba ei produsul in cauza. Asa ca nu stateau prea mult pe ganduri si le trimiteau baietilor banii ceruti.

Stiti filmele alea cu ursii care pescuiesc in varful cascadei, pe care nu stiu ce pesti migratori incearca din rasputeri sa o urce. Mos Martin nu trebuie decat sa deschida gura, ca prada vine singura. Asa si cu hackerii nostri - omusorii contactati erau prada sigura. Fapt pe care au mizat la marele fix si ei.

Si uite asa au prostit cateva mii de indivizi, pe care i-au facut de vreo 5 milioane de dolari.

Ca au fost in cele din urma prinsi si bagati la zdup, deja nu mai conteaza. Modul in care au procedat e demn de tratatele de psihologie, sau macar de "cum sa dai tzeapa perfecta".

Citeste si:
- Nu-ti dori sa fii prea bogat...
- Nu avem toti acelasi noroc in viata
- Occidentalul. De la idiotenie la fericire

Aboneaza-te la RSS
Adauga acest blog la Favorite


Citeste mai mult...

vineri, noiembrie 21

Cand femeia plange, omenirea evolueaza

1. Femeia nu mai accepta sa locuiasca in copac. Plange... Barbatul descopera pestera

2. In pestera e frig. Femeia plange. Barbatul descopera focul.

3. Copiii tipa de foame. Femeia plange. Barbatul descopera toporul, arcul si bata si pleaca la vanatoare.

4. De la atata carne, Copilul se imbolnaveste de scorbut si beri-beri. Femeia plange. Barbatul descopera agricultura.

5. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plange. Barbatul incepe sa creasca animale domestice: vaca, oaie, porc, gaina, etc.

6. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa cu garnitura de boabe verzi fierte mancata de pe o frunza. Plange. Barbatul descopera olaritul.

7. In pestera e curent si umezeala si din cauza asta copiii racesc, fac pneumonie si mor. Femeia plange. Barbatul construieste mai intai un bordei, apoi o casa din lemn si piatra.

8. A venit iarna si e frig. Femeia plange. Barbatul descopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra si confectioneaza haine.

9. Hainele din piele, precum si alea din blana, put. Femeia plange. Barbatul descopera pe rand hainele din lana (care sunt aspre si zgarie - Femeia plange), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspina) si intr-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare - Femeia zambeste). Mai tarziu, Barbatul rezolva si problema mirosurilor emanate de pieile si blanurile mentionate mai sus.

10. Diverse treburi lipsite de importanta cum ar fi protectia turmelor de animale si starpirea potentialilor pradatori tin Barbatul departe de casa. Femeia plange. Barbatul domesticeste cainele si pisica.

11. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. Incepe sa planga. Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile.

12. Femeia se plictiseste de atata stat in casa si vrea sa-si largeasca orizontul. Normal, incepe sa planga. Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca pentru ca femeia e fragila si oboseste repede. In plus, nimeni n-ar vrea sa o auda iar plangand... peste ani...

n. Femeia simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispozitie pentru excursii in strainatate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urata. Capac peste toate, ca de obicei, Barbatul nu e acasa si oricum nici el n-ar intelege mare lucru. Femeia ar avea asaaaaa… un fel de chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul si absolut totul trebuie sa fie sub control si… Pentru a nu stiu cata oara in istorie, Femeia incepe sa planga. Barbatul inventeaza blog-ul.

Morala: Cand femeile plang, umanitatea evolueaza.

Alta morala: Fara femei am fi trait si acum in copac.


Citeste si:
- Testi psihologic. Cati de F sunt?
- Test despre tine. Prioritati in viata

Citeste mai mult...

miercuri, noiembrie 19

Barbatii romani - niste papagali

Femeile ne spun porci... smecherii - colarari. Eu cred ca suntem niste papagali cu toti, fie ca ne place sau nu. Nu ma exclud nici eu din categoria asta, oricat de mult as vrea. Insa, ma vad nevoit sa fac abstractie de mine, pentru ca voi povesti pe scurt, in ceea ce urmeaza, ce mai vad prin locurile prin care umblu, locuri in care nu am mereu o oglinda la mine.

Deci ce vad? Pai vad in autobuz tot felul de ratati, jerpeliti dar cu pretentii. Chiar astazi, la doi tinerei in tramvai le curgeau balele dupa una care a urcat la o statie dupa ei. I-au si adresat o replica mai putin ortodoxa, dupa care si-au spus unul altuia ca lor "le plac gagicile funky".

Preocupari puerile

Apoi, prin locurile de munca prin care am umblat, am intalnit tot felul de oameni cu preocupari care mai de care mai puerile. De la fotbal, la jocuri pe calculator, pana la masini, evident, si telefoane mobile, toate
tradeaza, parerea mea, o mentalitate pe masura. Foarte putini sunt cei cu care am in ultimii ani o discutie normala, despre un subiect casual, dar pe care sa-l sustinem amandoi, sau toti cei implicati in conversatie.

Nu stiu ce e cu barbatul roman... Tineri fara nicio perspectiva, traind o viata din inertie, mergand cu valul... oameni de peste 35 de ani, in mare parte efeminati si marcati de majoritatea experientelor prin care trec, barbati maturi de 50 si ceva de ani, amenintati de spectrul somajului, al concedierii sau al dificultatii gasirii unui loc de munca. Si mai sunt batranii, vai de mama lor, la finalul unei vieti marcate de zeci de ani de comunism, din care au iesit si in care au dificultati in a se adapta. Ne indreptam spre matriarhat?? Hehe, asta e prea complexa...

Copiii? Astia micii care vin din urma? Pai ei sa mai fie salvarea, caci par destul de destupati si isteti. Mult mai isteti ca noi astia care ne dam cat de cat maturi. Problema e ca or sa aiba un viitor ciudat si greu predictibil, lipsit de valori solide, ca cele pe care noi astialalti putem spune ca le-am mai avut. Adica vor avea o lume marcata de online, de lipsa cartilor, de munca multa si tot mai putina socializare veritabila.

Prea timizi sau prea... cocalari

Dar sa revenim la barbatii nostri. Romanasii care fac slalom prin tranzitia asta care nu se mai termina, sau se va termina cand va fi usor prea tarziu... Pai cei pe care ii cunosc eu sunt ori prea timizi ori prea prosti de tupeisti ce sunt. Nu e bine ce se intampla. Ma uit si la fetele astea... Cum se mai aranjeaza ele, cum se machiaza si sunt mai mereu ca scoase din cutie. Asteptand un Fat-Frumos care mereu intarzie sa apara. Sau cand apare, ba are sabia ruginita, ba imparatul i-a lasat averea fratelui mai mic, ba are calul pojar si cate si mai cate.

Occidentalul? Pai occidentalul are cultul masculinitatii ca si cutuma obligatorie a societatii. Manierat, frumos imbracat, civilizat, este o iluzie pentru romanasii nostri. Am fost la un moment dat in Italia. Eram la metrou si aveam impresia ca sunt inconjurat de turisti tot timpul. Imbracati in haine elegante si frumos colorate, strainii dadeau impresia de vacanta perpetua. Cand am vazut pete cenusii de culoare in peisaj, mi s-a spus "este fie roman, fie albanez". La noi en-gros-urile sunt la putere. Sunt si mai ieftine dar aduc si haine in majoritate proaste. Totusi, daca te chinui un pic, se mai poate face o selectie. Dar cine se chinuie.

E o mandrie nationala sa ai ceva cu sclipici pe tine, ori foarte strident, ori celebrul negru - de la pantaloni pana la geaca. Cu cat mai negre, cu atat mai bine. Daca nu ma credeti, dati o raia prin piete, prin metrouri, prin oras sau pe cocalari.com...

Stramosii si sperantele

Bunicii nostri nu erau asa. Stiu sigur. Am vazut si poze si i-am si cunoscut. Romani adevarati, mandri si barbatosi. Cand ieseau la dans la hora, nici pasarea nu mai canta, nici iarba nu mai crestea. Toate se opreau sa-i vada cum joaca. Acum... Dumnezeu cu mila... Dar lasa ca iesim noi din criza economica, ne ridicam noi de jos si le-aratam lor... :)

Sigur ca mai sunt si exceptii... Suficiente dar nu stiu daca datatoare, deocamdata, de speranta... Evident ca tu, cel care citesti aceste randuri, nu te incadrezi in profilul asta. Cei descrisi mai sus nu se prea omoara cu astfel de bloguri, ca cel de fata... deci stai linistit, nu e vorba de tine... Si sigur ca mai este cate un intelectual, director de firma sau angajat in multinationala... dar unde-s astia?? Evident ca nu-i cunosc pe toti, dar parca nici la televizor nu-i prea vad... Dar sunt, trebuie sa existe... N-o sa-mi pierd speranta chiar acum... :)

Citeste si:
- Barbatul. Prostul de serviciu al femeii?
- Cum sa supravietuiesti in Romania
- Bucuresteanul - un roman ingamfat?

Ti-a placut? Aboneaza-te la RSS

Citeste mai mult...

marți, noiembrie 18

Victoria's Secret. Ce lenjerie se mai poarta?

Se zice ca visul secret al oricarei femei e sa poarte o data in viata lenjerie intima de la Victoria's Secret. 35 de super modele au prezentat crema cremelor in materie de lenjerie intima, in Miami Beact Florida, Statele Unite. Nu orice lenjerie ci o colectie pe 2008 a Victoria's Secret. Adica a casei de moda care este mamica tuturor lenjeriilor intime pentru femei. Chiloti si sutiene de lux, cu alte cuvinte, pentru cei ce inca se fac ca nu inteleg.

Modele precum Heidi Klum, Miranda Kerr, Adriana Lima sau Alessandra Ambrosia au urcat pe catwalk (podium) intr-un show despre combinezoane obraznice, lenjerie sexy si cate-o pereche de aripi pe ici pe colo. Postul de fata poate fi si pentru barbatii largi la inima si un pic la buzunar... ca tot se apropie luna cadourilor... ;)

68 de costume au fost purtate in total de manechine, inclusiv un sutien de 5 milioane de dolari. Musicianul Usher a incheiat show-ul, insa alte vedete precum Paris Hilton sau P. Diddy s-au aflat in public. In continuare cateva fotografii din spectacolul care a avut loc zilele trecute.

Citeste si:
- Limbajul corpului sau cul sa-l "ghicesti" pe celalalt
- Nu se mai prea face sex
- Fetelor, care se sacrifica pentru Michael Scofield?

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la RSS

Citeste mai mult...

luni, noiembrie 17

Stat sau privat? Unde sa lucrezi in Romania?

Statul si privatul au avantajele lor incontestabile. Sunt recomandabile insa fiecare, oamenilor cu un anumit tip de structura interioara si exterioara. In unele cazuri, cei care lucraza intr-unul din medii au oaresce dificultati in a se adapta in celalalt. Postul de fata se doreste un fel de continuare a unuia anterior, pe care l-am numit simbolic "Capitalismul de azi = mai multe comunismuri".

A lucra la statul sau in privatul romanesti este aparent acelasi lucru - o reflectare a societatii romanesti. Sigur ca exista diferente fundamentale in privinta tipului de job pe care il prestezi in ambele situatii. Fundamental insa, diferentele sunt, in cele mai multe cazuri, considerabile.

Mostenirea statului

Exista cutuma, justificata, ca sistemul public romanesc este intr-un fel mostenirea sistemului centralizat, etatizat, comunist. Adevarul este ca o parte importanta din structura organizationala si infrastructura sistemului public de astazi provine din scheletul vechilor mastodonti de stat din perioada de dinainte de '89. Doar la stat mai intalnesti relicve umane, mastodonti uitati de vreme si in pragul pensionarii, care profita de un viciu al sistemului si isi asteapta pensia linistiti, fara a mai face ceva productiv pentru societate.

Multe din cladirile institutiilor publice ale vremurilor noastre iti amintesc atat la exterior, cat mai ales in interior, de vremuri demult apuse. Mobilier invechit, pereti nezugraviti, lifturi antice, portari plictisiti si asa mai departe. E de-ajuns sa le treci pragul si vei face o imersie brusca de cel putin 20 de ani in istoria contemporana. Si suntem inca la suprafata...

Organizarea muncii este in multe cazuri aceeasi: funtionari plictisiti si mereu prost-platiti, sefi bastani care inca mai au reflexe si nostalgii din alte vremuri, organigrama usor aglomerata si eternul sictir si sentiment de statut care le imbacseste vietile. O teorie de-a mea spune ca iti poti da seama, dupa felul in care arata si se comporta, daca un roman munceste la stat sau la privat. Cei din sectorul public (mai ales unele femei) poarta cu ele o "tusa" (tuşă) de blazaj, de "nefolosit", recognoscibila de la distanta. Deh mediul isi spune cuvantul...

Sigur ca exista o tendinta de schimbare a acestor lucruri: cate un tanar isi mai face aparitia intr-un astfel de sistem. De multe ori doar pentru a mai schimba impresia. Are mari sanse de a fi inghitit repede, dupa principiul "bai baiete, eu am 30 de ani de experienta in campul muncii. Stai si tu cel putin zece printre noi, invata mersul si apoi stam de vorba..." Si sunt in continuare foarte multi romani care lucreaza pentru stat. Ultimele cifre statistice, vorbesc de existenta a aproximativ 1,39 de milioane de bugetari in Romania.

Statistic vorbind...

Ca sa facem trecerea intre mediul de stat si cel privat, sa spunem ca ultimele cifre statistice arata asa: in 2008, avem 5,5 milioane de pensionari, 4 milioane de copii si tineri, 2,5-3 milioane de agricultori, 1,4 milioane de bugetari, un milion de angajati la companii in care statul inca este actionar (CFR, Posta Romana, etc.) si ajungem la ce ne intereseaza acum - 2,5 milioane de romani lucreaza exclusiv in mediul privat.

Scurta viata a Privatului

Sunt deci mai multi cei care lucreaza la patron decat cei la sta. Cum o fi oare viata lor? Evident ca nu i-am cunoscut pe toti, insa lucrurile pe care le mai stiu despre cei ce lucreaza in privat pot fi, pana la un punct simptomatice.

Viata in mediul privat este, la o prima vedere mai intensa. Se lucreaza mai mult si de cele mai multe ori mai eficient ca in sectorul public. Constiinta muncii este, cel putin teoretic mai accentuata, in conditiile in care patronul a facut investitii pe care vrea sa le recupereze si nu are timp de pierdut cu toanele si umorile angajatilor. Acestora nu le mai ramane altceva decat sa munceasca.

Mai mult, plecand in jos de la multinationalele internationale, cultul muncii occidentale s-a implementat usor si in mediul de lucru romanesc. S-au impus standarde de performanta din Vest, se ofera in multe cazuri si conditii de lucru apropiate de cele de afara, toate pentru a asigura o productivitate si un randament ale muncii crescute.

Efecte secundare

Sigur ca exista si efecte secundare ale unui astfel de ritm. Sunt multe de discutat la acest capitol. Ce ar iesi in fata ar fi faptul ca, in privat, tot mai multi romani devin workaholici si se simt de multe ori stresati de asta. Munca in mediul privat poate fi deci ceva mai stresanta.

Exista un mediu privat romensc consistent ce apartine firmelor mai mici, asa numitele IMM-uri (Intreprinderi Mici si Mijlocii). Situatia s-ar putea sa fie poate mai putin roza in aceste cazuri, in conditiile in care, intr-o firma mica, lucrurile nu sunt poate atat de bine puse la punct iar patronul nu isi bate capul in mod exagerat cu organizarea riguroasa a muncii si asigurarea de conditii si standarde. Dar fiind si aici vorba de o investitie privata din banii lui, si patronul de IMM vrea sa aiba si el performante optime (chiar daca nu le spune chiar asa) si atunci se vede nevoit sa le asigure salariatilor conditii cel putin la fel de bune cu ale concurentei.

Un efect nedorit este acela in care Romania mai are mult de lucrat la capitolul management si organizarea muncii. Majoritatea patronilor romani nu au facut patronat toata viata ci doar cativa ani, maxim 20, adica anii aferenti care au trecut de la Revolutie. Neavand neaparat in sange meseria asta, te poti gandi cu usurinta ca multi invata pe parcurs abc-ul managementului iar de cele mai multe ori tot angajatii sunt cei care sufera pentru asta.

In loc de concluzii

Trecand peste faptul ca romanul s-a nascut poet si prefera sa stea pe mess decat sa munceasca, putem trage totusi o serie de concluzii. Oamenii activi, cu chef de munca si care vor sa si castige ceva de urma muncii lor, este obligatoriu sa opteze pentru munca in mediul privat. (Sigur, daca nu se gandesc sa junga sef la stat, unde banul e bunutz). Stresul in privat este mai mare , insecuritatea muncii poate mai accentuata, dar pentru cine se obisnuieste cu astea, si beneficiile sunt pe masura.

Daca vrei sa ai o viata mai linistita, tu sa fii mai boem si relaxat, atunci sectorul public scrie pe tine. Nu o spun cu ironie... Dincolo de astea insa, daca chiar vrei sa faci treaba, sa te dezvolti profesional, sa-ti faci bine treaba si sa ai si satisfactii, atunci o poti face foarte bine in ambele locuri.

Functionar la un nenorocit de ghiseu sa fii si nimic nu te impiedica sa le oferi un zambet, o vorba bine ticluita si servicii prompte celor care au nevoie de tine. Pentru ei conteaza iar la finalul zilei vei putea spune "Astazi am insemnat ceva. Am avut o zi buna. Maine voi fi si mai bun!"

Citeste si:
- Munca. Innobileaza sau tampeste?
- Seful. Un rau necesar
- Noul. Ne provoaca sau ne sperie?

Aboneaza-te la RSS

Citeste mai mult...

duminică, noiembrie 16

Joc "obraznic" pentru cupluri

Cu o pereche de zaruri ca cele de mai jos, cu putina imaginatie si dezinvoltura, jocul chiar iti poate pierde cateva ore din viata. Iar combinatiile sunt si ele cateva... nu e matematica punctul meu forte, dar sa tot fie... cate? 36 de combinatii?


Vezi si:
- Cum sa supravietuiesti in Romania?
- Barbatul. Prostul de serviciu al femeii?

Citeste mai mult...

Cum sa tii un barbat langa tine

Evident ca ma adresez femeilor. Femei atat de natange incat nu reusesc sa inscrie, sa-si pastreze iubitul aproape, pentru a nu mai fi nevoite sa caute pe net materiale pe aceasta tema. Din pacate, se intampla, cu atat mai mult cu cat barbatii sunt fiinte umblatoare, construiti genetic sa doreasca sa-si imparta samanta in cat mai multe locuri. Fundamental, la origini barbatii sunt la fel de animale ca si leii sau tigrii, care insemineaza femela si isi vad mai departe de treburile lor prin savana africana sau pe unde s-or mai afla.

Sigur ca civilizatia si evolutia societatii au determinat femeia sa ajunga sa aiba pretentii de monogamie si foarte bine face. E dreptul ei. Cum tii insa barbatul langa tine, ce sa faci si mai ales ce sa nu faci daca vrei sa ajungi la un astfel de rezultat? Pai hai sa vedem cateva aspecte.

Democratia si autoritatea

Exista cel putin doua tipuri de abordari, cum sunt si doua tipuri de barbati. Cea democratica si cea atutoritara. Ambele comporta riscuri astfel ca trebuie tratate cu atentia cuvenita.

In cazul relatiei democratice, femeia se considera egala barbatului si-i recunoaste acestuia o serie de libertati. Libertatea de a iesi cu prietenii, de a se mai uita la meciuri sau de a sta pe calculator. Daca barbatul tau are astfel de tendinte democratice, incalcarea lor s-ar putea sa strice foarte mult armonia cuplului.


Adica vesnica cicalire a partenerului: de ce stai atat de mult la televizor, de ce faci asta sau asta erodeaza in timp povestea dintre voi. Barbatul ajunge sa doreasca sa-si ia campii, sa plece o perioada, sa scape...

Iar femeile, fie ca vor sau nu sa recunoasca, au aceasta "calitate", de a bate barbatul la cap cu astfel de de probleme. Deci nu. Incearca sa te obisnuiesi sa-i respecti anumite tabieturi, fara de care natura lui masculina nu se poate manifesta in voie. La urma urmei ai nevoie de un barbat langa tine, nu de o carpa, nu?

In celalalt caz, in care relatia nu este atat de democratica, femeia si-a castigat in timp o serie de ascendente morale asupra barbatului. Eu cred ca asta e o situatie mai des intalnita. Asta o si recomand in secret femeilor. Adica un usor control al vietii lui, discret, astfel incat acesta/el sa nu-si dea seama. De la un banal sfat pe care i-l dai cand are nevoie, la o indrumare sau la expunerea si impunerea inteligenta a punctului tau de vedere, pana la controlarea, la fel de discreta a programului si a vietii lui, in definitiv, toate sunt modalitati de a-ti face simtita prezenta ta de femeie in viata lui. Daca nu are tendinte independente exacerbate, barbatul ajunge sa devina dependent de sfaturile, parerile, punctul tau de vedere si in ultima instanta va avea dificultati in a trai fara asa ceva.

Fii sexy!

Sigur ca o femeie trebuie sa mai stie sa fie putin sexy atunci cand e cazul, deschisa, apropiata, maleabila, toleranta si evident intelegatoare. Majoritatea femeilor nu-si cunosc, la adevaratul potential, avantajele psihologice pe care le au asupra barbatilor. Cu atat mai putin intr-o lume grabita, in care descoperirea de sine trece incet-incet pe locul doi, in devafoarea alergaturii dupa bani, cariera, autobuz sau alte aspecte ale lumii moderne si urbane pe care o traversam.

Intr-o astfel de lume si cu astfel de trasaturi, femeia pare sa se adapteze mai bine, pare sa aiba totusi mai multe capacitati de adaptare. E obisnuita cu greul mai mult ca barbatii si atunci, parerea mea este ca are mai multe capacitati de a organiza un pic lucrurile intr-o relatie. Vorba aia: barbatii conduc lumea iar femeile conduc barbatii.

Preia initiativa!

Femeia mai trebuie sa stie cand sa ia initiativa intr-o relatie. Iarasi discret. Majoritatea barbatilor accepta treaba asta, daca nu le este stirbita pana la anulare barbatia. Dar chiar si atunci... Luarea initiativei se poate face si in ceea ce priveste sarcinile de zi cu zi dar si in privinta vietii sexuale. Femeia trebuie sa stie cum si mai ales cand "sa se dea" la barbatul din viata ei. Sigur ca viata ne-a invatat ca barbatul face primul pas, si asa ii place si lui, insa din cand in cand femeia trebuie sa se depaseasca pe ea si sa ia aceasta initiativa.

Complimente

A, nu uita sa-i faci complimente, draga mea. Barbatul are nevoie de asta si va sfarsi de cele mai multe ori prin a crede ceea ce-i spui. Orgoliul lui, masculinitatea si natura barbateasca in definitiv sunt construite si din astfel de aspecte. In care barbatul ajunge sa creada ca este stapanul universului si mai ales stapanul universului tau. Cum sa-si castige incredea in sine si in situatiile pe care le traverseaza daca nu i se confirma valorile si calitatile pe care le are? Deci complimenteaza-l, spune-i ce si mai ales cand face bine, lauda-l, admira-l, apreciaza-l.

Gelozia

O chestie la care imi tremura un pic mana pe tastatura cand o scriu, in sensul in care nu o divulg cu cea mai mare placere este gelozia. Barbatii sunt si ei posesivi, le place sa stie ce-i al lor si sa se mandreasca cu asta. Nu e greu de inchipuit, vazand comportamentul tuturor animalelor, cum si natura barbatului este aceea de a cuceri si domina femela. De aceea, daca el va simti ca e pe cale sa piarda femeia (mai ales in fata unui competitor) va simti cum inima i se accelereaza, creierul gandeste mai repede si va trebui sa actioneze. Astfel ca nu e rau ca barbatul sa aiba usoare (insist usoare) motive de gelozie, pentru a actiona in consecinta si a-si dori sa nu-si piarda iubita. Pentru asta va trebui ca tu, femeie, sa nu fi foarte tuta si sa-ti inchipui ca lucrurile vor merge de la sine o vesnicie.

Cat despre gelozia ta in ceea ce-l priveste... Daca-l vei pisa la cap in mod constant, ii vei cauta prin telefoane sau te vei lasa coplesita de femeile de prin viata lui, mergi sigur spre sinucidere. Nu-l agasa mai mult decat e necesar cu istericalele tale legate de femeile din viata lui, de la biroul lui sau cu cele pe care le intalneste pe strada. Nu o sa faci decat sa-l indepartezi in timp.

Neputinta

Ce ar mai fi de spus? Barbatilor le place sa ajute, sa se simta utili, sa participe. Cred ca tuturor ne place asta, deci implicit si barbatilor. Nu ar strica deci sa pari usor neputincioasa din cand in cand. Sa-i ceri ajutorul, sa-l lasi sa te ajute. Chiar daca nu ai neaparata nevoie de asta. Sigur ca pentru asa ceva va trebui sa mai renunti la fitzele tale cum ca esti o persoana independenta care nu are nevoie de ajutorul lui. Nu. Fa-l sa se implice, sa-si dea cu parerea, sa poata face ceva pentru tine. Conteaza...

Si ar mai fi, dar cred ca astea sunt cateva din modalitatile prin care poti tine un barbat langa tine. Fii desteapta, dar nu exagerat. Daca pari ca le stii pe toate, ca te descurci excelent si fara el, de ce ai mai avea nevoie de el, in definitiv? Dar fii totusi desteapta pentru tine, caci iti sta in putere sa-ti faci relatia mai buna.

Citeste si:
-
Limbajul corpului sau cum sa-l "ghicesti" pe celalalt
- Barbatul. Prostul de serviciul al femeii?
- De ce nu vor femeile sa faca sex?

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la RSS

Citeste mai mult...

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP