duminică, ianuarie 4

Dintr-o alta lume. Blogul unui roman de-al nostru...

Il cheama Lucian Valeriu Pisica si locuieste in comuna Valea Viilor, judetul Sibiu. Nimic neobisnuit pana acum, doar ca omul nostru are blog. Si nu orice blog... Este un blog mai special, dintr-o alta lume si tocmai de-aia ii dedic aceste randuri la inceput de an.

Este un blog care imi da o senzatie aparte de cate ori il vizitez. Ma transpune intr-o alta lume, din care am plecat si eu candva si la care ma raportez cu usoara nostalgie. "....Si pentru ziua de maine" se cheama creatia lui Lucian si o sa incerc sa explic cat pot eu de bine ce e asa special cu blogul asta. Mentionez ca nu il cunosc personal, desi am facut un schimb de linkuri cu el la un moment dat. Oricum, randurile de fata nu sunt niciun fel de reclama mascata sau pe fata...

Lucian, are 42 de ani si vorbeste in paginile sale despre tot ceea ce se intampla in comuna lui. Iata un fragment din sectiunea "despre el":

A vorbi despre moralitate si decenta , cinste si respect , mi se pare obligatoriu in zilele noastre , in conditiile in care raul si minciuna , necinstea si faradelegea sunt valorile care sunt puse in evidenta , chiar si la buletinul de stiri de la ora 17.00.

Cam asta ar fi si tematica blogului. Dar de fapt mai mult decat atat. Blogul este foarte generos si la capitolul fotografii. Vedem astfel pe coloana din stanga, poze in marea majoritate din satul lui Lucian - Valea Viilor, cum spuneam. Un peisaj de iarna, un peisaj de Craciun. Datini si obiceiuri precum taiatul porcului, biserica din comuna, casa parohiala, cetatea, muzeul cetatii dar si clopotul care anunta incendiile. Bogatii pe care, uneori, Lucian Valeriu Pisica pare ca le descopera si se bucura de ele odata cu noi ceilalti cititori.

"Si noi ne dorim sa fim europeni", scrie el apoi intr-un post de la inceputul blogului. "Si noi ne dorim bunastare si progres", continua el...

Mai presus de canalizari , de sali si terenuri de sport si de golf , de trotuare si fantani arteziene , mai presus de o lupta politica dusa pana la absurd numai in interes personal trebuie sa fie respectul de sine , respectul fata de omul de langa noi , respectul fata de omul care a ales in favoarea ta. Este in primul rand o datorie morala pe care o avem fata de noi insine . Si de inaintasii nostri.

Intre dorintele pentru 2009 ale lui Lucian veti regasi unele care poate surprind prin simplitatea lor. Si totusi sunt dorinte clare, pertinente, realizabile pentru multi alii. Dorinte asa cum multi nu am fi in stare sa descriem daca am fi intrebati.

Ce-si doreste Lucian? Sedinte bi-lunare la Caminul Cultural, infiintarea unei formatii civile de pompieri competitiva, infiintarea unui Muzeu al Taranului Roman in comuna Valea-Viilor, canalizarea propusa din cursul anului 2008 sa devina realitate si altele pe care le veti descoperi si singuri.

Ar mai fi ceva de adaugat? Nu prea. Lucian le spune pe toate foarte bine si il felicit pentru initiativa blogului. Este intr-adevar o oaza de normalitate intr-o lume bulversata... sau poate mai degraba o Romanie usor bulversata.

De cate ori ii vizitez blogul, am senzatia ca intru intr-o lume onirica, pura si mirifica, asa cum uitasem ca exista. Ii multumesc lui Lucian pentru blog si pentru ocazia pe care mi-o da pentru a-i citi istorisirile din lumea lui. E bine sa incepem 2009 cu astfel de simtiri, ca agitatie si nebunie vor fi slava Domnului... Blogul lui Lucian poate fi vazut si AICI.

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite


Vezi si:
- Orasul in care traim... Cei mai multi dintre noi
- Sunt 6,7 miliarde de lumi. Nu mai mult
.

2 comments:

lucijr66

Multumesc!!!

Cippy

Blogul tau... e chiar asa cum spuneam :)

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP