joi, ianuarie 8

Mai merita sa faci copii in ziua de azi?

Cineva tocmai mi-a spus astazi ca a face copii e o datorie sociala. Si asta pentru ca "ciorile" se inmultesc necontrolat, ca de obicei, si trebuie contracarate cumva. Ca si in postul anterior, cel cu casatoria, cred ca a face copii este si el un act de curaj. Cu toate astea, a decide (cel putin pana intr-un punct) sa NU faci copii este un act de curaj si mai mare. Pai de ce? Pai sa vedem...

Marturisesc clar, inainte de toate, ca ma cam aflu in aceasta situatie, in care am decis ca deocamdata merg pe principiul no kids, no problems. Caci da, dupa ce ii faci, apar problemele. Cei cu care am mai vorbit imi spun ca viata lor se schimba radical dupa ce fac prima progenitura. Pai cum altfel? Trezit la cele mai ciudate ore, dormit in etape scurte, schimbat radical programul, etc.

Apoi oricat de egosita era fiinta ta, ea trebuie sa devina din start o maaare altruista. Tot ce ai, chiar si dumicatul de paine din gura, trebuie sa-l dai. Nimic pentru tine, totul pentru el.

Apoi, du-te la sedinte cu parintii, medici, desen, pian, inot, dans, balet, limbi straine... ca doar tre' sa faci un om din el. Toate astea de mai sus, stii de ce? Ca sa aiba cine sa NU te sune cand vei fi un babalac. Ca tu zici: il fac sa aiba si de mine cineva grija la batranete. Iar el... pai el are deja viata lui, problemele lui... tu esti sau poti deveni o povara. Sau poate nu, ca-l educi bine, ce sa zic... Oricum planurile tale sunt cam subrede, si nu le dau mai mult de 40-60% sanse (in favoarea ta).

Cam astea... Multi suntem programati genetic sa facem copii. Si e foarte bine asa. Probabil toti ii vom face la un moment dat, ma gandesc. Cu toate astea e bine sa nu "bagi" ca disepratul, sau sa "stai" precum vaca placida sa se intample de la sine. E bine sa fie un act cat mai constient, lucid si in cunostinta de cauza si asta. Si nu doar "pentru ca asa trebuie".

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite


Citeste pe Despre OM si:
- Mai merita sa te casatoresti in ziua de astazi?
- Natura umana. Dracusorul din fiecare
.

2 comments:

Anonim

A face copii este categoric un act de curaj. Dar mai este si un act de altruism maxim. Iar daca pleci pe ideea ca il faci ca sa aiba cineva grija de tine, ai pierdut din start. :) Consider ca fiecare trebuie sa faca tot posibilul sa se descurce singur. In momentul in care faci un copil, incerci sa multumesti (lui Dumnezeu, sortii sau altor entitati/divinitati) pentru viata ce ti-a fost oferita (daca o consideri ca un cadou). Ma bate gandul sa dezvolt subiectul asta, pe alte cai, intr-un articol... deocamdata il bag in "sertarul mental" cu articole "de scris". :)

Cippy

Cred ca niciodata numeni nu e pregatit pe deplin pentru a avea copii dar pana la urma toti ii fac. Frumoasa ideea ta, Vladi, cu multumirea pentru viata. Astept postul tau pe tema asta.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP