vineri, decembrie 19

Slabesti sanatos si nu mai pui la loc in veci (2)

Vorbeam in postul anterior cu slabitul, despre reducerea portiilor. Este elementul esential in cura de slabire incercata de mine, cu care am dat jos aproape 20 de kilograme si inca nu am terminat. Este o chestie, cum spuneam, care necesita un efort minim si te lasa sa mananci absolut tot ce vrei. Asta e si ideea, caci la un moment dat vei renunta la cura si nu vrei sa pui la loc tot ce te-ai chinuit sa dai jos.


Problema este ca, dupa ce incepi sa scazi in greutate, e bine sa te cantaresti constant, saptamanal sau la doua saptamani. Apropos, in timpul curei e bine sa nu te cantaresti in fiecare zi sau asa. Te poti descuraja. Si oricum corpul este al naibii de incapatanat, cum spuneam, iar progresele se vad la intervale relativ lungi de timp.

Sport sau miscare

Sigur ca pe langa reducerea portiilor, e bine sa ajuti organismul cu un pic de miscare. Nu am avut dintotdeauna aparate de facut miscare. Nici acum nu am decat o bicicleta eliptica. Insa miscarea ajuta atat la slabit dar si la pastrarea unui corp sanatos. E bine deci, de facut miscare in orice conditii. Daca nu ai timp sau chef sa mergi la sala si nu ai nici aparate, un pic de alergare pe loc in casa este exact ceea ce ai nevoie.

O flotare, o fandare, miscarie ale membrelor, abdomene si tot tacamul. 10-15 minute pe zi ajuta la fix. Sigur ca cu cat faci mai abitir si mai consistent, cu atat cresc sansele de reducere a greutatii. Insa eu sunt adeptul slabitului in timp pentru ca asa cresc sansele sa nu mai pui inapoi kilogramele nedorite.

In toate curele de slabire se recomanda bautul de apa. Stiintific ar fi nevoie de cel putin un litru si jumatate pe zi. Eu nu am facut asta, insa se spune ca apa ajuta la arderea celulelor grase. E recomandat de asemenea aportul de fructe si vitamine. In perioada de cura, respectiv dieta, organismul slabeste si pierde inclusiv vitamine. E bine deci de compensat cu fructe, cat mai multe fructe. Ajuta la pastrarea unui tonus bun.

In postul viitor vom vedea ce mai e discutat. Probabil vom vedea si care e miscarea cu aparatele de gimnastica din casa sau pastilele de slabit. Despre cele din urma, unii le recomanda. Nici eu nu sunt impotriva lor, insa trebuie avut in vedere ca toate sunt facute din chimicale, iar efectele adverse se pot resimti, in functie de organismul fiecaruia. Dar despre toate astea.... data viitoare. Pana atunci, succes celor care au nevoie!

Citeste pe Despre OM si:
- Cum am slabit aproape 20 de kilograme (1)

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite



  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP