miercuri, decembrie 10

Luatul de mui - sportul national al romanilor

Scuze in primul rand, celor mai sensibili, pentru modul usor vulgar in care m-am exprimat in titlu. Dar subiectul o impune. Datul dar mai ales luatul de mui este o practica din ce in ce mai des intalnita... as spune in Romania, dar s-ar putea sa gresesc, si asa ca o sa ma refer mai ales la locurile prin care ma mai invart eu. Desi toate indiciile spun ca, in toata tarisoara, lucrurile s-au trivializat un pic in ultimii ani.

Se mai spune ca democratia si libertatea aduc cu ele luxul pe care NU ti-l poti mermite de a nu fi jignit, muit, agresat. Asta ca o consolare firava la fenomenul de care vorbim. Eu cred ca societatea s-a degradat, cum spuneam iar romanii au evoluat. As spune ca nu neaparat in bine.

Femeia de serviciu face legea

La locul meu de munca, femeile de serviciu au o personalitate iesita din comun. Fac si desfac, dau ordine, se rastesc usor la oameni... Sunt o armata invincibila si bine organizata pentru a-si duce la indeplinire onorabila si importanta misiune fara de care bunul mers al organizatiei din care fac parte nu ar mai fi acelasi.

In Bucuresti si in Provincie

Ultimii cativa ani mi-au dat posibilitatea sa cunosc mai multe locuri din tarisoara asta - Bucuresti dar si Provincie - pentru a-mi contura o parere cat de cat obiectiva. Sau macar mai larga. Si pe peste tot, chiar daca poate si in gluma, oamenii-si trimit in mod constant sageti.

Intr-unul din locurile in care am trait cateva luni bune, era o practica incetatenita aceea de a "da replica". Erai cel mai slab din parcare daca nu aveai o replica spumoasa dar mai ales acida, pregatita sa o plasezi in stanga sau in dreapta. Poate era si o chestie de suprematie, dar daca ma intrebi pe mine, era o practica invechita si usor grobiana de a te face remarcat. Aveam colegi care traiau adevarate drame pentru ca nu au fost pe faza sa le-o zica asa cum trebuie "netrebnicilor".

Manelizarea societatii

Cred ca robinetul cu mui s-a deschis mai ales in ultimii ani, cand manelizarea societatii a cunoscut cote nebanuite. Astia in politica s-au muit din toate pozitiile, bineinteles - in vazul public. La televizor s-a dat drumul la tot felul de emisiuni care mai de care mai deocheate (vezi Vacanta Mare, ascensiunea OTV, manele, farse, etc.). Populatia e tot mai grabita pentru a mai sta sa se gandeasca la valori, principii si etichete. E fiecare pentru el, ca-n Occident. Care alearga mai repede, ala castiga cireasa de pe tort.

Normalitatea e alta

Grosolania, mizeria, tupeul, impolitetea si altele au devenit fapte de viata, parte din realitatea de zi cu zi. Ceea ce vreau insa sa spun e in felul urmator: fratilor, ok sunt fapte de viata, asa e in ziua de azi... realizati insa ca asta NU e asta normalitatea!!

Se spune ca daca stai prea mult intr-o coc
ina ajungi sa grohai. Ei bine, hai sa nu grohaim cu totii. Ne complacem poate in aceasta realitate dar asta nu inseamna ca nu vedem ca imparatul e gol, mama lui a naibii. Caci da, imparatul e gol!!

Ceea ce ne propune societatea de azi e doar o ratacire, sper de moment. Valorile celor de peste o anumita varsta nu trebuie sa se piarda. Chiar daca "manelistii" si cocalarii fac de cele mai multe ori legea, le spun si va spun ca directia nu e aia!!

If you tolerate this...

Si sa nu-mi spuneti mie ca n-am ce face... ca asta e si ca sa ma obisnuiesc cu ideea... nu! Stiti vorba cantecului - If You Tolerate This, Then Your Children Will Be Next. Adica "Daca tolerezi asta, atunci vor urma copiii tai".

Deci accept societatea in care traiesc, sunt ingaduitor cu datul si mai ales luatul de mui. Dar asa cum stramosii mei s-au luptat cu unii si cu altii pentru bruma lor de pamant sau pentru ce s-or mai fi luptat, nu-mi spuneti mie ca trebuie sa capitulez si sa-mi spun "asta e", mergem cu valul. Nu, o sa-mi rezerv dreptul de a da o mu1e mersului cu valul. Am zis:)

PS: Vladi, un confrate blogger, cu un blog interesant, spunea intr-unul din articolele recente ca "
a trecut un an de cand am luat decizia oarecum riscanta de a-mi exprima parerile (pe blog, n.r.), acceptand remarcile si criticile altora." Probabil se astepta si el la orice... Criticile, iata, fac parte din viata si actiunile pe care ni le asumam cu totii. Oricum cred ca Vladi este unul dintre cetatenii civilizati ai patriei. Profit de ocazie sa-i spun La Multi Ani si pe aceasta cale blogului lui, pe care va somez sa-l vizitati AICI. :)

Citeste si:
- Cum sa supravietuiesti in Romania
- Ce spun reclamele de spre noi
- Cum profita hackerii romani de naivitatea omului

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite



2 comments:

Anonim

Esti foarte simpatic, Mihai. :)
Merci pentru "publicitate" si-inca o data- pentru urari. Da, mi-am asumat acest risc si sunt prea putini cei care o fac. Ma consider un om civilizat, te consider si pe tine (altfel nu as fi citit blog-ul de fata) si pe inca cativa si incerc sa imi pastrez blog-ul intr-o maniera civilizata.
Si iti dau enorm de multa dreptate in legatura cu articolul. In mod sigur, asta NU este o stare de normalitate, dar prea putini inteleg asta.
O sa urmeze un articol pe tema asta (a ceea ce conteaza cu adevarat).. nu stiu cand o sa apuc, ca am enorm de multe teme in cap, dar nu am timp sa scriu... :)

Cippy

merci de aprecieri, vladi. nu stiu cat de patimas pare postul, dar sunt destul de obisnuit si eu, ca noi toti, cu realitatile astea. insa nu le voi accepta niciodata! merci pentru sustinerea la demersul meu. astept postul tau.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP