joi, decembrie 4

Gandirea pozitiva. Esti sclavul gandurilor?

Esti ceea ce bei. Stiti reclama aia inteligent facuta, cu slogan stralucit. In acelasi fel, postul de fata vrea sa vorbeasca despre cum noi suntem sclavii gandurilor noastre.

De cele mai multe ori noi nu suntem noi, ci suntem suma gandurilor noastre. Si ale naibii gandurile astea zboara prin capul nostru ca rachetele spatiale intr-un film SF.

Bine, multi veti spune ca noi suntem tot noi, chiar si cu gandurile astea. Adica si gandurile sunt ale noastre. Pai sunt, doar de cele mai multe ori n-au nicio noima, iar daca au, de alte multe ori te transpun intr-o lume care n-are nicio legatura cu "aici si acum".

Cursa nebuna

Cati dintre voi nu ati putut dormi noaptea ca au aparut ele, gandurile si nu v-au dat pace? Pai probabil toti suntem in aceeasi oala, doar ca unii constientizam treaba asta, altii nu... Sunt acolo si alearga ca nebunele prin cap.

Trecut, viitor dar nu prezent

"N-ar fi trebuit sa fac asta...", "ar fi trebuit sa fac asta...", "ce s-ar fi intamplat daca..." sau "ce-ar fi daca", "maine, cand... o sa fac asta si asta", etc. Vezi? Ceea ce se intampla este ca suntem blocati ori in trecut, ori in viitor, prea putin in prezent. Caci da, multe din gandusoarele astea au prea putin de-a face cu prezentul prezent.

Iar gandusoarele astea pot prelua controlul mintii fara sa realizezi. Te pot face sa ratezi momente importante. De-aia, o sa fac apel mental la un articol pe care l-am citit acum cateva luni si o sa incerc si niste sugestii pe tema asta.

Recomandari

Asadar, cand vine furtuna de ganduri, e recomandabil sa fii bland/a cu tine. Realizeaza ce ti se intampla si zambeste. Priveste imprejur si constata pur si simplu ce se intampla atunci in viata ta. NU gandurile pe care le ai, ci VIATA asa cum e. Mirosul din aer, senzatia pe care o dau hainele, pamantul pe care stai, respiratia.

Ganduri despre realitate

Specialistii mai specialisti ca mine spun ca problema oamenilor nu e ceea ce se intampla cu adevarat ci gandurile pe care le au despre ceea ce se intampla. Nu stiu altii cum sunt, astept comentariile voastre... eu unul recunosc ca ma fura gandurile frecvent.

Nu e bine pentru ca, asa cum imi amintesc ca a spus cineva intr-un film "trecutul e istorie, viitorul e mister, prezentul e un dar". In enlgeza suna mai bine "yesterday is history, tomorrow is mystery. Only today is the present. That's why it's called present (prezent/cadou)". Cu alte cuvinte, prezentul e cam tot ce avem. N-ar fi rau sa-l pretuim mai mult...:)

Citeste si:
- Sunt 6,7 miliarde de lumi. Nu mai mult
- Noul. Ne provoaca sau ne sperie?
- Carmen si Emil. Se poate si discret

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite



2 comments:

Anonim

Cred ca depinde de om, Mihai.
Eu unul, foarte rar am probleme de genul "ma napadesc gandurile" si incerc intotdeauna sa gandesc pozitiv, no matter what. Am insa, o prietena, care este total opusul. Traieste foarte mult in trecut, putin in viitor si aproape deloc in prezent. Se streseaza din absolut orice. Si am senzatia ca asta este blestemul oamenilor foarte inteligenti (cum este si ea)- de fiecare data cand au de luat o decizie le vine foarte greu, fiindca pentru ei, costurile de oportunitate sunt mari si multiple.

Cippy

E interesant ce spui, Vladi si f. binevenit feed-backul tau. N-ar fi nimic de adaugat... totusi cred, ma gandesc, ca unii dintre noi sunt oameni un pic mai de actiune decat ceilalti. Si fiecare are trasaturi si avantajele clare si specifice. Dar parca nici cu prea multe ganduri nu e prea bine:) E doar o parere...

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP