marți, decembrie 16

Barbatii, tolerati intr-o lume a femeilor

Asta cred eu, in clipele mele cele mai "idilice" despre barbati. Sa fim bine intelesi - nu sunt nici misogin, nici homofob, nici nimic. Dar, noi barbatii, am senzatia ca suntem din ce in ce mai tolerati intr-o lume care pare ca apartine din ce in ce mai mult femeilor. Hai sa nu va bag pe gat teoria mea, asa ca o sa va spun cate ceva din viata vazuta prin ochii mei.

Pai la munca am femei cu personalitate, in agenda telefonica si pe mess, daca intelegeti ce vreau sa zic - femei cu personalitate, la magazinul din colt, ce credeti? Ati ghicit - femei cu personalitate. Despre femeile de serviciu de la jobul meu am stabilit zilele trecute - persoane cu personalitate.

Matriarhat?

Buun. Ce facem fratilor si surorilor, ne indreptam spre matriarhat? Experimentam deja un soi de matriarhat sau el exista de cand lumea? (Ca si comunismul) O data, zic analele istoriei, ar fi existat asa ceva. Acum, pentru a nu da un ton prea patimas discutiei, stiti ce se spune despre pisici si despre de ce sunt ele greu de dresat... Ca psicile au fost odata regine si nici in vremurile noastre nu au uitat asta.

Ma rog, my point e ca acest capitalism si democratie s-au dovedit mai benefice pentru femei. Ele s-au aratat mai rezistente la schimbari si au inceput sa castige mai multi bani si altele. Intr-un cuvant, au devenit din ce in ce mai independente. Iar multor femei care se vad cu sacii in caruta nu le stau in cale prea multe. Parerea mea :) Iar barbatii, buni si de gasca asa cum sunt, sunt de multe ori victime sigure.

Feminismul si influenta femeilor

Ok. Femeile, feministe convinse cum sunt, vor argumenta imediat ca violentele, bataile si discriminarea femeii sunt fapte cat se poate de adevarate. Pai da, sunt. Doar ca asta e natura barbatului, sa nu gandeasca prea mult. El trebuie sa prinda prada din cer sau din padure, nu sa stea la prea multe discutii. Diferenta dintre sexe este suficient de mare pentru a se ajunge si la deviatii. Dar nu asta e obiectul discutiei.

Eu unul sunt primul care recunoaste ca influenta femeilor asupra mea nu este intotdeauna benefica dar evidenta. Imprumut multe din modurile lor de fiintare, tocmai pentru ca personalitatea lor este atat de puternica incat de multe ori nu am de ales. Sta in firea lucrurilor. Cu toate astea, nimic nu se compara cu o bere cu baietii. Despre ce se intampla altora, astept comentariile voastre.


PS: Ca sa ducem absurdul la extrem, ia uite ca si dl. Google e de acord cu mine. Si el se pare e impotriva matriarhatului :)

Citeste si:
- Cum sa vorbesti cu un baiat/fata
- Cand femeia plange, omenirea evolueaza
- Barbatii romani, niste papagali

Click aici! Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite



2 comments:

Anonim

Sa stii, Mihai, ca si eu, de cand m-am angajat, nu am putut sa nu observ ca este plin de femei in posturi de conducere, pe la multe companii importante (si nu numai). Si, totusi, sunt de parere ca barbatii sunt mai potriviti ca manageri decat femeile. De ce? Pentru ca ele de multe ori nu sunt capabile sa isi lase problemele acasa si le aduc cu ele, la locul de munca.
Pe langa asta, cand se vad in posturi de conducere, tind sa duca "emanciparea" la maxim, in sensul ca trateaza subalternii cam dur.

Cippy

Da, interesant comentariul tau. Cred ca felul in care sunt construite le face sa fie asa. Am avut o sefa care era fana detaliilor. Lucram intr-un domeniu de comunicare publica iar aici detaliile uneori fac bine dar alteori te fac sa nu mai vezi padurea de copaci. Si eu o pot face si am mai auzit si alta lume care se plange de felul in care conduc. Dar cred ca si noi ne lasam, doar sa le vedem fericite :) Ce sa mai zic, sa fie sanatoase. Merci de comment.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP