sâmbătă, noiembrie 8

Zapata e de vina pentru criza financiara

Citeam un articol zilele astea despre cat de vinovat e Zapata, portarul Stelei de infrangerea cu Lyonul. Toate tunurile sunt pe el. Mai marii din fotbal, greii, il blameaza pentru "eroarea catastrofala" de la primul gol al meciului din Franta. "E inconstant", "daca nu ar fi gresit, alta ar fi fost desfasuarea meciului", "nu e un portar de Champions League". Sunt doar cateva dintre parerile pe care le-am citit de la mari specialisti in tehnica si tactica fotbalului, precum Mitica Dragomir, Adrian Ilie, Becali, Piturca si altii.

Pare ca si mancat bietul portar, care a avut evolutii admirabile in scurta lui cariera la Steaua. Asta, la numai cateva saptamani dupa ce aceleasi voci si altele spuneau ca goal-keeper-ul stelist este portarul de care echipa avea nevoie, nici nu se compara cu Carlos, un jucator ca asta da incredere formatiei si alte laude pe care vi le puteti inchipui si voi. A, era comparat cu Petr Cech, celebrul portar al lui Chelsea.

Nici dracu nu-l mai scoate acum pe Zapata din coltii sacalilor. Le trebuie un vinovat pentru propria neputinta. Pentru a-si pastra scaunele, pentru ca publicul sa mai inghita o galusca si sa aiba ce rumega. Bai, dar chiar Zapata? Omul care a scos la mingi din fata portii Stelei si care a acoperit toate gafele din defensiva de multe ori depasita de viteza jocului si a adversarilor mult mai buni si motivati? Si chiar intr-un meci cu Lyonul v-ati gasit sa va luati de el?? Adica Lyonul care e o echipa ce poate aspira la titlul european pe buna dreptate? Puteati voi sa bateti echipa asta daca nu lua Zapata golul ala? Si si la ei acasa? Nu mai continuu cu intrebarile ca sunt inutile.

Remarc insa grotescul situatiei, in care e cel mai simplu sa te iei de omul fara aparare. De cel care isi vede de joc si te salveaza din multe, multe alte situatii in care, daca nu ar fi fost el, rezultatele ar fi fost diferite. Mentalitatea romaneasca isi spune cuvantul: nu construim nimic, nu ne intereseaza strategii pe termen lung, nici macar mediu. Ne intereseaza conjunctura si propria piele. Bine, pe toti ne intereseaza asta, dar parca unii mai avem si decenta de a nu le pune in spate altora insuccesele noastre. Sau parca asa ar trebui sa fie.

Sacalii astia sunt peste tot. Asa ajungi mare in tara asta a ultimilor ani. S-a dat drumul tot mai tare la robinetul cu marlanie si cu legea junglei. Nu stiu cum evolueaza civilizatia asta, dar parca ar trebui sa fie in sens invers, nu? :)) Politicul are contributie foarte clara in treaba asta. Despre subiectul asta voi reveni negresit cat de curand. Meritocratia? Asta e o chestie pe care nu o gasesti decat in manuale. In viata reala e cu totul altfel. In viata reala nu m-ar mira sa aflu ca Zapata e de vina pentru criza financiara mondiala, ca l-a impuscat pe Kennedy si ca a avut partea lui de responsabilitate la caderea turnurilor gemene. Caci pentru declinul Stelei am stabilit deja ca este foarte vinovat :)

Citeste si:
- Fotbalistul roman si mentalitatea de loser
- Ce spun reclamele despre noi

Aboneaza-te la RSS

2 comments:

Anonim

Si mie mi s-a parut un portar bun. Dupa gafele pe care le facea Carlos la Steaua, Zapata mi se pare ca nu se compara. N-am stiut ca s-au luat de el. Dar ce pretentii sa ai de la dobitocii aia din fotbal. De la smecherul de Mitica? Sa fin noi sanatosi.

Cippy

dap. a picat de fraier, saracu. si pare si baiat bun :)

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP