joi, noiembrie 27

Parerea mea despre... (ep.4) Azi - Dan Diaconescu

Dan Diaconescu... Un personaj extrem de controversat, caruia eu ii prezic in continuare un viitor cel putin interesant. Asta dincolo de prezentul in care este deja pe val. Inainte ca voi, cititorii acestui blog, sa ridicati o spranceana a dezaprobare, trebuie spus ca omul are una dintre cele mai vizionate emisiuni de televiziune din Romania.

Buna, proasta, de calitate sau nu, oamenii se uita la OTV. Poate in perioada de glorie cu Elodia mai mult, dar si acum ma mai uit din cand in cand la ce se intampla la postul de televiziune din garsoniera de pe Magheru.

Nu am avut ocazia sa-l cunosc in prea multe circumstante private, insa am vazut si citit mai multe interviuri cu Dan al nostru. Am remarcat imediat ca este extrem de ancorat in realitatea publica si a mass-media. Te astepti poate sa fie un pic aerian, nepasator, ca orice reprezentant al unei televiziuni de duzina. Dar nu, Dan Diaconescu stia tot ce misca pe piata audio-video din Romania, era la curent cu evolutii, tendinte, chestii de culise. De atunci am inceput sa-l privesc cu alti ochi.

Un timid istet

In rest, in emisiunile lui, nu se remarca in mod deosebit. Pare extrem de sters, tocit pana la epuizare de aceeasi rutina zilnica si de nopti nedormite, petrecute in celebrul sau studio. Tocmai de aceea cred ca timiditatea ii este o trasatura caracteristica si nu neaparat dorinta de a-si lasa invitatii sa vorbeasca, asa cum sustine de multe ori.

Alte doua momente recente au conturat si mai bine personajul. O discutie la care a participat la sediul Hotnews, in care a raspuns intrebarilor cititorilor site-ului. A spus foarte multe acolo, intre care ar fi de retinut faptul ca a lansat multe vedete romanesti, precum Becali, Prigoana, Bahmuteanca, Lazarus si altii, care mai intai au scos capul din gaoacea celebritatii in emisiunile lui. Acum fac furori si rating pe la multe alte televiziuni. Ar mai fi de remarcat ca formatul lui de semi reality show prinde si la altii, care ii cam copiaza stilul si abordarile, evident in incercarea de a atinge audientele lui record.

Un vizionar

Este deci un vizionar, Dan Diaconescu asta. Cred ca este si un bun cunoscator al naturii umane, al realitatii de zi cu zi, al romanilor si implicit al celor care il urmaresc fidel. Pentru ca le da ceea ce doreste. Iertata-mi fie comparatia cu Prison Break, dar si acolo, ca si la Dan Diaconescu, se intampla uneori ceea ce nici cu mintea nu gandesti, tocmai pentru a te starni. In perioada Elodia Ghinescu, avocata disparuta era ba vie, ba moarta, in functie de cum decurgea discutia. Adica atunci cand deja nu a mai fost mai nimic de spus despre disparitia si posibila ei moarte, a aparut varianta ca e vie... gospodinele si-au dat telefoane, taximetristii au anuntat prin statie - toata lumea era pregatita sa-si piarda alte nopti sa vada cat de vie e Elodia.

La fel e cazul si cu alte subiecte, excelent speculate de Diaconescu. Are un stil inconfundabil de a-si intarata invitatii, in a-i face sa-si iasa din norme sau a se incaiera, dupa caz. Le da dreptate tuturor, la nevoie, sau ii starneste exact cat trebuie pentru a se infierbanta si a face audienta.

La un pas de revolutie

Un alt moment la care ma refer este cel in care a pornit razboiul impotriva CNA. "Jos labele de pe televiziunea poporului", s-a numit serialul inceput si in care Danutz parea sa fi dezgropat securea razboiului impotriva functionarilor din Consiliul National al Audiovizualului. Parea pornit, dezlantuit si timp de cateva seri au curs dezvaluirile din istoria trecuta si recenta a tarii si a televiziunii lui de buzunar. Cand s-a inchis OTV-ul, la inceputut anilor 2000, lumea a iesit in strada, facand demonstratii de sustinere a postului. Acum, in 2008, a fost la un pas sa repete scena, cu aceiasi romani pregatiti sa semneze petitii pentru schimbari de legi si pentru ce-o mai fi avut nevoie DD.

Conflictul s-a stins insa brusc. Nu stiu exact cum s-a incheiat insa a durat mult mai putin fata de cat de pornit era Danutz.

Baiatul care aduce pizza

Cum spuneam, Diaconescu isi cunoastre bine invitatii si publicul. L-ati vazut vreodata enervandu-se? Ridicand tonul? Nici eu. Pentru simplul motiv ca nu face asa ceva. Este ca baiatul care aduce pizza: publicul ii spune ce doreste iar el livreaza prompt produsele inca aburinde.

Ar mai fi multe de spus, despre cum este el un erou pentru multi romani, despre penibilul in care se complace uneori (sunt convins ca intentionat), despre cum s-a imbogatit atat la Tele 7 abc si evident la OTV si multe altele. Il doare la "pistol" atata vreme cat sandramaua merge. Si ma bazez pe o chestie pe care a spus-o la o alta emisiune unde era invitat si facut cu ou si cu otet. Le-a spus oamenilor din studio: "cand va saturati sa discutati despre OTV, va invit sa discutam si cazul DDTV, ca doar mai am o televiziune"... :)

Citeste si:
- Restul parerilor mele despre...
- Fotbalistul roman si mentalitatea de loser

Aboneaza-te la RSS
Click! Adauga acest blog la Favorite

2 comments:

Eesoos Creestos

Interesant personaj, chiar nu m-am obosit să-l cunosc mai bine şi nu cred că am urmărit vreodată mai mult de 5 minute din vreo emisiune de-a lui. Dacă nu mă înşel prima oară l-am văzut la Cârcotaşi şi doar pe-acolo aflam noutăţi despre el.

Cippy

eu cred ca este un fenomen si reprezinta o parte masiva, chiar daca usor obscura, a tarii asteaia. si mai vad ca incepe sa i se cam faca loc prin lumea buna... talk-show-uri, dezbateri, chestii... poate e doar o parere, dar mai cred ca tara s-a "manelizat" excesiv in ultimii ani, deci un personaj ca el nu poate fi ignorat. intre noi fie vorba, nici eu nu sunt f. incantat de acest asptect, dar asta e:)

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP