vineri, noiembrie 14

Nu-ti dori sa fii prea bogat

Prea multi bani iti pot aduce probleme de neimaginat. Toti ne-am spus macar o data in viata "unde nu am eu norocul sa castig la Loto". Pai da, visam sa avem multi bani, sa emigram, sa ne cumparam cele mai puternice masini si cele mai luxoase case. Am cunoscut oameni foarte bogati, am traversat si eu o perioada in care am avut bani frumosi. Averea aduce insa batai de cap.

Citeam zilele astea un articol despre fosta sotie a lui Roman Abramovici, Irina, care se plangea ca viata langa miliardarul rus nu a fost nici pe departe un basm. Sunt deci de parere ca, pe langa avantajele incontestabile si confortul pe care ti-l ofera averea sau banii multi, exista o groaza de efecte secundare care pot chiar "distruge" un om obisnuit.

Castigul la loto nu e gratuit

Am vazut ca multi dintre cei care castiga la loto prefera sa nu-si dezvaluie identitatea. Si, pentru ca institutia iti permite sa-ti revendici premiul intr-un an de zile, oamenii asteapta sa se linisteasca apele inainte de a merge cu basculanta dupa bani. De ce? De teama. Stiu ei ce stiu... Se spune ca multi (un procent covarsitor) din cei care au castigat la loto nu au sfarsit prea bine. Vecinii, prietenii, rudele si mai ales necunoscutii au navalit pe ei, cerandu-le o farama din banii proaspeti cu care s-au pricopsit. Altii i-au cheltuit pe toate prostiile si au ramas fara ei in scurt timp. Ghinionistii au fost jefuiti iar povestile nefericite pot continua.

Omul care se trezeste brusc bogat, este pus intr-o mare dificultate. Daca nu are o minima experienta in lucrul cu sume mari sau nervii suficient de tari, poate fi pur si simplu coplesit de averea care a dat peste el. Nu mai dormi noaptea, ziua esti preocupat excesiv.

Bogatii - o alta specie

Si daca depasesti aspectele de mai sus, problemele persista. Preocuparile oamenilor bogati sunt total diferite de cele ale oamenilor simpli. Miliardarii pe care i-am cunoscut eu, chiar si cand discutam cu ei de sarbatori, vedeai ca sunt cu capul in alta parte. Faceau calcule, previziuni, estimari: cum sa faca sa obtina urmatorul milion (de euro). Erau atat de prinsi de treaba asta, incat le altera si cele mai firesti relatii sociale.

Ca miliardarii au o lume pe care noi nici nu ne-o imaginam mi-a reiesit si dintr-un interviu pe care l-am citit, acum cativa ani, cu Bill Gates. Intrebat cum se distreaza cel mai bogat om din lume, fondatorul Microsoft a spus: "de cate ori ma plictisec iau hartii de 100 de dolari si le dau foc". Mi-am spus pe moment: "ce tampit!", dupa care am citit mai departe si am vazut ca glumea. Dar, pentru ca am fost tentat sa musc aceasta "excentricitate", mi-am dat seama ca stiu prea putine despre lumea bogatilor.

Irina Abramovici

Uite ce spune Irina, fosta Abramovici. "Cel mai tare ma deranja sentimentul de insecuritate si violenta. Iar prezenta constanta a bodyguarzilor nu reusea sa ma linisteasca nici pe mine nici pe cei cinci copii ai nostri. Ne schimbam numerele de telefon in fiecare saptamana, pentru ca nimeni sa nu ne poata lua urma." De precizat, pentru adevarul istoric, ca declaratiile Irinei sunt facute la un an dupa ce a divortat de Roman Abramovici. Averea rusului, patron al echipei englezesti de fotbal Chelsea, se ridica la 18,5 miliarde de euro, conform clasamentului pe 2008 al revistei Forbes. Adica enorm de multi bani...

Nu dispera

Deci. Daca nu esti foarte bogat, nu dispera. Ai o viata destul de linistita, poti merge liber prin oras, te poti intalni linistit cu prietenii la o cafenea. Nu te invidiaza si nu isi doresc in secret sa dai coltul, doar-doar le lasi si lor o particica din cascaval. Daca vrei sa ajungi totusi in clasamentul Forbes, in top 500 Capital sau macar in Pagini Aurii, trebuie sa te pregatesti temeinic pentru asta. Banul cel mai bine trage la ban. Asa cum nu poti deveni peste noapte patinator profesionist, nici miliardar nu e recomandabil sa fii, fara o pregatire prealabila. Averea tampeste, iti poate lua mintile.

Esti pregatit sa fii bogat?

Acum n-o sa fiu ipocrit pana la capat. E interesant si sa ai bani. Sa poti sa-ti cumperi ce doresti, sa calatoresti unde vrei. Una din ipostazele cele mai confortabile este chiar sa fii un fel de Poponet, celebrul cuceritor de vedete feminine in clubul Bamboo. Babacul lui face banii, grija sa e sa-i cheltuie. Astea sunt totusi cazuri singulare. Daca era sa fii Poponet, erai deja. Deci sansele ca tu sa faci avere sunt un pic altele. In aceste conditii, analizeaza temeinic ipostaza si gandeste-te serios: esti pregatit cu adevarat sa devii bogat? Nu, nu am spus daca vrei sa fii bogat, ci daca esti pregatit... :)

Citeste si:
- Si eu era sa fiu furat in Romania... Grija mare!
- Nu avem toti acelasi noroc in viata

Aboneaza-te la RSS

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP