luni, noiembrie 24

Cum sa vorbesti cu un baiat/fata...

Daca simti ca nu stii sa vorbesti cu celalalt sex, s-ar putea ca tocmai sa citesti ceea ce trebuie. Barbatii si femeile, e clar, au feluri si moduri diferite de a comunica cu celalat.

Inainte de a vedea totusi cum trebuie sa-i vorbesti celuilalti sex, poate ar fi bine mai inainte sa intelegem care sunt diferentele intre barbati si femei atunci cand se exprima.

Iata mai jos principalele diferente, si astea pornind de la o varsta destul de frageda.

1. Fetele folosesc limbajul ca o metoda de a se face placute. Baietii mai degraba folosesc limbajul pentru a se da mari.

2. Cand vorbeste, o fata mai degraba cere ceva. Baiatul? El da ordine.

3. Fetele au tendinta de a folosi limbajul pentru a crea armonie - se apropie astfel de cate cineva. Daca te gandesti ca baietii folosesc cuvintele pentru a gestiona si accentua conflictele - ai dreptate!

4. Fetele folosesc cuvintele pentru a explica ceva. Un baiat se foloseste mai mult de actiune pentru a se face inteles.

Multe dintre trasaturile pe care le avem in tinerete raman cu noi si dupa ce crestem, spun specialistii. Barbatii vor continua sa vorbeasca folosind asta inclusiv ca metoda pentru a ramane independenti, in timp ce femeile vor continua sa foloseasca limbajul ca pe o unealta a intimitatii.

Barbatii vor continua sa vorbeasca pentru a-si face cunoscut statutul (am stabilit ca se dau mari din frageda pruncie) in timp ce femeile vor incerca sa stabileasca legaturi cu ceilalti prin intermediul cuvintelor.

Sa mai spunem ca pentru barbati cuvintele sunt simple obiecte. Ele inseamna in general ceea ce denota, adica semnificatia exacta din dictionar. Cu femeile e un pic mai complicat.

Femeile chiar au, se pare, nevoia de a vorbi. Asa cum barbatii au nevoie uneori de un spatiu intim doar al lor, la fel este si cazul cu vorbitul femeilor. Si nu o spun doar eu... Ce mai stiu, insa, este ca in capul femeilor se intampla enorm de multe lucruri si chiar deodata. Conversatia, vorbirea, poate fi o modalitate de a le mai tine in frau pe unele.

Deci poate merita sa tineti cont vreodata si de cele spuse aici, cand comunicati cu celalalt. Pentru ca e clar, barbatii si femeile au moduri si modalitati diferite de a comunica. Odata cunoscute, micile secrete de aici nu pot decat sa ajute.

Adica vei sti ca degeaba incerci poate sa-i "vorbesti cu sufletul" unui baiat, caci vor fi destul de putine sanse sa fii receptata asa cum iti doresti. La fel, un barbat ar putea sa tina seama de faptul ca pentru ea o minge de fotbal s-ar putea sa reprezinte mai mult decat obiectul rotund dupa care alearga precum descreieratii 22 de oameni. Poate sa fie, de exemplu, perfectiunea sferica a relatiei voastre.

Dar despre cum cauta femeile semne si semnificatii, intr-un post viitor sau poate niciodata:)

Sa nu dezvaluim totusi prea mult, ca dispare farmecul... Am oferit aici un punct de plecare. Restul, ramane placerea voastra sa le aflati... :)

Citeste si:
- Cum sa tii un barbati langa tine
- Omul care uita de unde a plecat
- Limbajul corpului sau cum sa-l "ghicesti" pe celalalt

3 comments:

Anonim

Foarte simpatic articolul, Mihai. :)
Este interesant sa vad ca cineva a reusit sa transpuna in scris toate aceste ganduri care ni se invart in minte noua, barbatilor, si rareori reusim sa le dam de cap, spunannd-ne, de fiecare data: "mintea femeilor e prea complexa pentru mine" :)
Perfect de acord cu tine in ceea ce priveste renuntarea la prejudecati, gen "exista lucruri pe care femeile nu le pot intelege". Daca stii sa comunici, o poti face sa inteleaga orice.

Cippy

da, insa uneori nu vrea sa inteleaga:)) atunci sa te tii:)) poti tu sa scrii toate articolele din lume:)) sa speram ca nu vom avea parte... bafta!!

Anonim

Ia intrati aici sa vedeti cat de interesant este:
http://www.joci.in/membrii.php?id=9083

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP