duminică, noiembrie 16

Cum sa tii un barbat langa tine

Evident ca ma adresez femeilor. Femei atat de natange incat nu reusesc sa inscrie, sa-si pastreze iubitul aproape, pentru a nu mai fi nevoite sa caute pe net materiale pe aceasta tema. Din pacate, se intampla, cu atat mai mult cu cat barbatii sunt fiinte umblatoare, construiti genetic sa doreasca sa-si imparta samanta in cat mai multe locuri. Fundamental, la origini barbatii sunt la fel de animale ca si leii sau tigrii, care insemineaza femela si isi vad mai departe de treburile lor prin savana africana sau pe unde s-or mai afla.

Sigur ca civilizatia si evolutia societatii au determinat femeia sa ajunga sa aiba pretentii de monogamie si foarte bine face. E dreptul ei. Cum tii insa barbatul langa tine, ce sa faci si mai ales ce sa nu faci daca vrei sa ajungi la un astfel de rezultat? Pai hai sa vedem cateva aspecte.

Democratia si autoritatea

Exista cel putin doua tipuri de abordari, cum sunt si doua tipuri de barbati. Cea democratica si cea atutoritara. Ambele comporta riscuri astfel ca trebuie tratate cu atentia cuvenita.

In cazul relatiei democratice, femeia se considera egala barbatului si-i recunoaste acestuia o serie de libertati. Libertatea de a iesi cu prietenii, de a se mai uita la meciuri sau de a sta pe calculator. Daca barbatul tau are astfel de tendinte democratice, incalcarea lor s-ar putea sa strice foarte mult armonia cuplului.


Adica vesnica cicalire a partenerului: de ce stai atat de mult la televizor, de ce faci asta sau asta erodeaza in timp povestea dintre voi. Barbatul ajunge sa doreasca sa-si ia campii, sa plece o perioada, sa scape...

Iar femeile, fie ca vor sau nu sa recunoasca, au aceasta "calitate", de a bate barbatul la cap cu astfel de de probleme. Deci nu. Incearca sa te obisnuiesi sa-i respecti anumite tabieturi, fara de care natura lui masculina nu se poate manifesta in voie. La urma urmei ai nevoie de un barbat langa tine, nu de o carpa, nu?

In celalalt caz, in care relatia nu este atat de democratica, femeia si-a castigat in timp o serie de ascendente morale asupra barbatului. Eu cred ca asta e o situatie mai des intalnita. Asta o si recomand in secret femeilor. Adica un usor control al vietii lui, discret, astfel incat acesta/el sa nu-si dea seama. De la un banal sfat pe care i-l dai cand are nevoie, la o indrumare sau la expunerea si impunerea inteligenta a punctului tau de vedere, pana la controlarea, la fel de discreta a programului si a vietii lui, in definitiv, toate sunt modalitati de a-ti face simtita prezenta ta de femeie in viata lui. Daca nu are tendinte independente exacerbate, barbatul ajunge sa devina dependent de sfaturile, parerile, punctul tau de vedere si in ultima instanta va avea dificultati in a trai fara asa ceva.

Fii sexy!

Sigur ca o femeie trebuie sa mai stie sa fie putin sexy atunci cand e cazul, deschisa, apropiata, maleabila, toleranta si evident intelegatoare. Majoritatea femeilor nu-si cunosc, la adevaratul potential, avantajele psihologice pe care le au asupra barbatilor. Cu atat mai putin intr-o lume grabita, in care descoperirea de sine trece incet-incet pe locul doi, in devafoarea alergaturii dupa bani, cariera, autobuz sau alte aspecte ale lumii moderne si urbane pe care o traversam.

Intr-o astfel de lume si cu astfel de trasaturi, femeia pare sa se adapteze mai bine, pare sa aiba totusi mai multe capacitati de adaptare. E obisnuita cu greul mai mult ca barbatii si atunci, parerea mea este ca are mai multe capacitati de a organiza un pic lucrurile intr-o relatie. Vorba aia: barbatii conduc lumea iar femeile conduc barbatii.

Preia initiativa!

Femeia mai trebuie sa stie cand sa ia initiativa intr-o relatie. Iarasi discret. Majoritatea barbatilor accepta treaba asta, daca nu le este stirbita pana la anulare barbatia. Dar chiar si atunci... Luarea initiativei se poate face si in ceea ce priveste sarcinile de zi cu zi dar si in privinta vietii sexuale. Femeia trebuie sa stie cum si mai ales cand "sa se dea" la barbatul din viata ei. Sigur ca viata ne-a invatat ca barbatul face primul pas, si asa ii place si lui, insa din cand in cand femeia trebuie sa se depaseasca pe ea si sa ia aceasta initiativa.

Complimente

A, nu uita sa-i faci complimente, draga mea. Barbatul are nevoie de asta si va sfarsi de cele mai multe ori prin a crede ceea ce-i spui. Orgoliul lui, masculinitatea si natura barbateasca in definitiv sunt construite si din astfel de aspecte. In care barbatul ajunge sa creada ca este stapanul universului si mai ales stapanul universului tau. Cum sa-si castige incredea in sine si in situatiile pe care le traverseaza daca nu i se confirma valorile si calitatile pe care le are? Deci complimenteaza-l, spune-i ce si mai ales cand face bine, lauda-l, admira-l, apreciaza-l.

Gelozia

O chestie la care imi tremura un pic mana pe tastatura cand o scriu, in sensul in care nu o divulg cu cea mai mare placere este gelozia. Barbatii sunt si ei posesivi, le place sa stie ce-i al lor si sa se mandreasca cu asta. Nu e greu de inchipuit, vazand comportamentul tuturor animalelor, cum si natura barbatului este aceea de a cuceri si domina femela. De aceea, daca el va simti ca e pe cale sa piarda femeia (mai ales in fata unui competitor) va simti cum inima i se accelereaza, creierul gandeste mai repede si va trebui sa actioneze. Astfel ca nu e rau ca barbatul sa aiba usoare (insist usoare) motive de gelozie, pentru a actiona in consecinta si a-si dori sa nu-si piarda iubita. Pentru asta va trebui ca tu, femeie, sa nu fi foarte tuta si sa-ti inchipui ca lucrurile vor merge de la sine o vesnicie.

Cat despre gelozia ta in ceea ce-l priveste... Daca-l vei pisa la cap in mod constant, ii vei cauta prin telefoane sau te vei lasa coplesita de femeile de prin viata lui, mergi sigur spre sinucidere. Nu-l agasa mai mult decat e necesar cu istericalele tale legate de femeile din viata lui, de la biroul lui sau cu cele pe care le intalneste pe strada. Nu o sa faci decat sa-l indepartezi in timp.

Neputinta

Ce ar mai fi de spus? Barbatilor le place sa ajute, sa se simta utili, sa participe. Cred ca tuturor ne place asta, deci implicit si barbatilor. Nu ar strica deci sa pari usor neputincioasa din cand in cand. Sa-i ceri ajutorul, sa-l lasi sa te ajute. Chiar daca nu ai neaparata nevoie de asta. Sigur ca pentru asa ceva va trebui sa mai renunti la fitzele tale cum ca esti o persoana independenta care nu are nevoie de ajutorul lui. Nu. Fa-l sa se implice, sa-si dea cu parerea, sa poata face ceva pentru tine. Conteaza...

Si ar mai fi, dar cred ca astea sunt cateva din modalitatile prin care poti tine un barbat langa tine. Fii desteapta, dar nu exagerat. Daca pari ca le stii pe toate, ca te descurci excelent si fara el, de ce ai mai avea nevoie de el, in definitiv? Dar fii totusi desteapta pentru tine, caci iti sta in putere sa-ti faci relatia mai buna.

Citeste si:
-
Limbajul corpului sau cum sa-l "ghicesti" pe celalalt
- Barbatul. Prostul de serviciul al femeii?
- De ce nu vor femeile sa faca sex?

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te la RSS

7 comments:

Anonim

sfaturile pentru tinerele sotii ar trebui sa aibe la baza experiente de viata efective si obiective chiar si subiective si implicate doar cu studii psihologice. Va dau un exemplu de sfat sau mai bine zis de constatare- barbatii casatoriti ,dupa varsta de 30 de ani , nu vad cu ochi "buni" pe nevasta care nu se scoala din pat inaintea lui.Deci............!

Anonim

dece femeile trebuie sa se trezeasca primele la 6 dimineata si sa se culce ultimele la 12 noaptea ne at luat cu contract de munca nu railor

Anonim

DC FEMEIA TOTI SP K FEMEIA NU FACE EFORT INTRO RELATIE DA BARBATU DC TRB SA SE DUK DUPA ALTELESI NOI SA STAM SA SUFERIM CREDETI K DAK AI BANI SI TOT CE TRB INTR-O KSA
ASTA E TOTU DA FERICIREA TREBUIE SA O AO DE CEL DE LG TN

adriana 23

toti barbatii arunca vina pe femei ca suntem cicalitoare,dar cum sa nu fii knd el te trateaza cu indiferenta si face numai ce vrea fara sa tina cont de partenera lui?????????....dupa ce ca ne gandim numai la ei mai fac si nazuri.eu una am renuntat la tot pt el da oricum as da-o nu e bn,adik dk nu-l sun nu e bn,dk il sun iar nu e bn...nu mai inteleg nimic.eu m gand doar sa ne fie bn si mai suntem si de 5ani impreuna si tot nu are incredere in m chiar dk nu i-am dat nici un motiv de gelozie!!! multumesc poate ma ajutati cu un sfat

adrian

ascultati la mn dak vreti...sunt barbat si va spun...nu bagati toate bancurile in seama si tot ce spunem noi...eu unul am cautat mereu o fata normala fara gelozie si restul pt ca nu le suport...asha ca atunci knd barbatul de langa voi face tamtam-uri lasatzi-l singur nu-l bagati in seama vreo 30 min si o sa vedeti rezultate dupaia...multumesc...si dak vrea vreuna dintre voi sa mai stam de vb despre viata reala am id de mess...ingerulvisatoradriano...ast

Anonim

Eu nu sunt o fata geloasa sunt perfecta pentru tine........citi ani ai dami nr tau de mobil?unde locuiesti?astept andrian....

Anonim

pe barbati nu ii poti multumii..doar spune.le des ca ii iubesti si trezeste.le apetitul pentru tine.;) din cand in cand

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP