sâmbătă, noiembrie 22

Cum profita hackerii romani de naivitatea omului

Ca romanii sunt un popor ingenios nu ar mai trebui sa ne mire. Ca suntem iesit din comun de ingeniosi... asta ne mai ridica o spranceana. Saptamana asta a vuit presa despre hackerul roman condamnat in SUA la 27 de ani de inchisoare. Ok, pedeapsa mare, record... unora le da frisoane, pe unii ii mira, pe altii ii lasa indiferenti.

Ce vreau insa sa remarc este modul total iesit din comun in care romanasul nostru a profitat de naivitatea semenilor lui. La felul in care i-a dat prin cap sa procedeze, era condamnat sa se imbogateasca. Ii lua ca din oala pe bietii naivi, profitand in cea mai joasa speta de debusolarea lor. Povestea este in felul urmator:

Cetatenii planetei, americani in marea lor majoritate, isi doareau cu ardoare anumite produse de pe site-ul de licitatii eBay.com. Doar ca, asa cum orice licitatie are un singur castigator, asa si multi dintre participanti pierdeau produsele la mustata. Ei bine, Adrian Florin Fechet si reteaua lui de 21 de baieti, ii contactau pe loseri, dandu-se fie eBay, fie cumparatorii produsului. Le promiteau fraierilor obiectul in cauza, pentru care, evident, astia trebuiau sa le dea bani.

Aici vine partea cea mai interesanta - onorabilii cetateni, aflati intr-un moment de descumpanire, in calitate de proaspat pierzatori, puneau imediat botul. Ca doar ar fi dat orice sa aiba ei produsul in cauza. Asa ca nu stateau prea mult pe ganduri si le trimiteau baietilor banii ceruti.

Stiti filmele alea cu ursii care pescuiesc in varful cascadei, pe care nu stiu ce pesti migratori incearca din rasputeri sa o urce. Mos Martin nu trebuie decat sa deschida gura, ca prada vine singura. Asa si cu hackerii nostri - omusorii contactati erau prada sigura. Fapt pe care au mizat la marele fix si ei.

Si uite asa au prostit cateva mii de indivizi, pe care i-au facut de vreo 5 milioane de dolari.

Ca au fost in cele din urma prinsi si bagati la zdup, deja nu mai conteaza. Modul in care au procedat e demn de tratatele de psihologie, sau macar de "cum sa dai tzeapa perfecta".

Citeste si:
- Nu-ti dori sa fii prea bogat...
- Nu avem toti acelasi noroc in viata
- Occidentalul. De la idiotenie la fericire

Aboneaza-te la RSS
Adauga acest blog la Favorite


2 comments:

Eesoos Creestos

Simplu dar ingenios. Stăm bine la capitolul şmecherii inteligente, am observat asta la mulţi români în jurul meu. Cred că mă trag din alţi strămoşi, treaba asta nu funcţionează deloc la mine.

Oricum păcat de ei, ca întotdeauna nu se învaţă minte, în loc să se mulţumească cu puţin, vor cât mai mult şi sunt prinşi...

Cippy

Adrian, bune observatii... Nici eu nu stau extraordinar la smecherie, desi reusesc, ca si tine probabil, s-o observ cand se intampla. Nici nu mi-as dori-o prea mult, de fapt. Cred ca ni se trage si de la spatiul asta slavo-balcanic care ne influenteaza... iar prin comparatie, occidentalii, saracii, uneori chiar n-au nicio sansa.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP