vineri, octombrie 17

Viata nu e cum e. E cum te simti

Te simti bine, viata e frumoasa. Te doare capul, viata e un cosmar. Asta e crudul adevar pe care il descoperim dar nu-l constientizam in fiecare zi. Chestia si mai tare e atunci cand vorbim despre aceleasi intamplari, aceleasi evenimente, aceleasi lucruri, vazute, cum spuneam in ipostaze diferite.

Vom vedea, in cele ce urmeaza, cum putem manipula realitatea si cum o zi proasta se poate transforma macar intr-una medie, ca sa nu zic superba.

Am constatat de multe ori ca, daca ai o abordare pozitiva si gandesti lucrurile care trebuie, astea se pot intoarce in folosul tau. Daca ii zambesti omului cu care vorbesti, el percepe treburile astea, constient sau mai ales inconstient. De-aia unii au mai mult succes decat noi, pentru ca sunt setati sa ia viata mai la misto, sa gandeasca mai pozitiv, sa nu se preocupe atat de mult de lucrurile si intamplarile prin care trec.

The Secret

Prin mediile mai ezoterice si usor oculte circula un film video care se numeste "The Secret". Curentul asta are si un site de internet. Cei interesati il pot gasi AICI. Se spune acolo ca orice om are puterea si capacitatea de a transforma slabiciunile si durerea in putere, pace, sanatate si abundenta.

Pe scurt asta se spune, ca ii poti cere Universului sa lucreze pentru tine. Si Universul asta face - prin procese necunoscute de muritorii de rand concureaza la realizarea dorintelor tale. Cu alte cuvinte, daca gandesti ce si cum trebuie, lucrurile vor merge mai bine pentru tine.


Acum daca credeti in teoria asta, e treaba fiecaruia. Dincolo de asta, ceva adevar exista. Lasand deoparte ezotericul, revenim la cele scrise cu cateva paragrafe mai devreme, ca bunul se intoarce in sprijinul tau.

Gandeste pozitiv

Ideea este oricum sa gandesti pozitiv si sa nu pui la suflet mizeriile de zi cu zi. Daca faci asta, jumatate din treaba e rezolvata. Am ajuns la concluzia asta dupa ce am mers recent cu tramvaiul si am constatat ca, o piata pe langa care am mai trecut, este mult mai frumoasa. Avea parca mai multe mere, erau mai rosii, mai mari si mai stralucitoare. Parca nu era nici atat de multa mizerie. M-am intrebat de ce e asa, ca au fost momente cand m-a si "enervat". Pai era frumoasa pentru ca ma simteam mai special, imi mersese ceva mai bine in ziua respectiva. Ce chestie, mi-am zis, e aceeasi piata pe care o vedeam oarecum diferit.


Deci asta e ideea. Tot ce ni se intampla este destul de subiectiv. Trecem evenimentele prin filtrele proprii, care pot si ele sa difere in functie de umorile si dispozitia fiecaruia. Trebuie si un pic de munca pentru a te manipula sa gandesti mai pozitiv si astfel sa ai o zi mult mai buna. Ceea ce iti si doresc.

Citeste si:
- Romanii din strainatate - inraiti si debusolati
- Omul care uita de unde a plecat
- Noul. Ne provoaca sau ne sperie?

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP