sâmbătă, octombrie 25

Parerea mea despre... (ep. 2) Azi - Mircea Badea

Nu stiu daca sa am o parere buna sau rea despre Mircea Badea. Cateodata ma enerveaza, cred ca exagereaza in multe privinte... alteori, cand mai raman cu telecomanda pe el, ma destinde. Spuneam intr-un post anterior ca e romanul momentului. Cred in continuare asta. Se scrie mult despre el, foarte mult. Daca dai o cautare pe Goolge Blogsearch vei gasi foarte multe exprimari de genul: "cat de Mircea Badea esti/sunt?" E clar, omul face valuri, e trendsetter, cum ii place lui sa spuna.

Prietene, nu prea ai cum sa fii Mircea Badea... Asta le spun celor mai multi dintre cei care viseaza la statutul asta. Omul a trecut prin multe etape, cred, prin care multi nu prea avem cum sa trecem. Citeam undeva recent ca a fost tocilar prin liceu, ca se imbraca precum tocilarii si de-aici o parte din frustrarile lui. Dar, daca o fi fost, a fost un tocilar dezghetat, cum nu nu se intampla multora. Daca nu ar fi fost asa, nu ar avea accentele de dezinvoltura pe care le are in prezent.

Si da, probabil ca a fost tocilar. Este unul dintre putinii prezentatori romani care vorbesc romaneste impecabil. Are o cultura generala suficient de solida, stie f. multe, lucruri la care doar cineva care cocheteaza cu statutul de tocilar are acces. Se documenteaza in continuare, caci este la curent cu evolutiile despre care vorbeste.

Despre timiditatea lui nu mai insist aici, am mai vorbit in acelasi post. Cred in continuare ca e timid, si are ceva lacune la capitolul tupeu social, acolo unde e nevoie sa interactionezi cu celalalt. Cand mai e invitat la Mihai Gadea, alaturi de celebrul deja Valentin Stan si maestrul Cristoiu, afiseaza un zambet tamp perpetuu, specific timizilor si celor care nu se simt extrem de confortabil intr-o anumita postura.

Ce ma enerveaza la Mircea Badea?

Ma enerveaza la Mircea Badea defetismul. Da, este o mare problema, mai ales pentru o personalitate publica. Precum ciobanul mioritic, Mircea pare ca s-a resemnat cu destinul Romaniei, si chiar spune de multe ori "asta e, e nasol, sa fugim". Nu stiu daca asta e cel mai bun exemplu pe care sa-l insufli audientei. Generatia lui Andrei Gheorghe era pusa sa reactioneze. Sa-ti inchida telefonul, sa te oblige sa nu mai folosesti cuvantul "deci". Sa iei atitudine la imbe
cilitate, sa iesi in fata. Mircea Badea te invata sa te ingrozesti la enormitatile dambovitene, sa fugi din fata lor sau eventual sa te resemnezi: "in Romania nu va merge niciodata ceva bine", spune el de multe ori.

Mircea, asa cum ne inveti sa punem mana pe bata sau pe manusile de box, cand simtim ca avem probleme... asa ar trebui sa-ti iei rolul mai in serios si sa pompezi niste pozitivism in chestiunile civice. Cineva trebuie sa ia drapelul si sa lupte cu mentalitatea. Eu nu o pot face, multi din cei care citesc randurile astea la fel... trebuie unul ca tine care are si potential dar si deschidere la mase. Asa cum mai sapati la radacina cate unui politician, puteti sa faceti la fel si cu chestiunile mai serioase precum starea de spirit a... poporului astuia uneori debusolat/ant.

PS: Poza de la mare este din revista Click. Cam nefiresti si stangace pozitiile celor doi. (Mircea este insotit aici de actuala lui prietena, Carmen Bruma, prezentatoare Realitatea TV) Se simt oare asa unul in prezenta celuilalt? Hai sa spunem ca probabil e din pricina aparatelor de fotografiat, care probabil ii urmareau constant:)

Citeste si:
- Parerea mea despre... ep 1 - Elena Udrea
- Mircea Badea, romanul momentului?
- Prison Break. Fetelor, care se sacrifica pentru Michael Scofield?

4 comments:

Anonim

Sunt perfect de acord ca are o atitudine gresita, nu vom reusi vreodata sa schimbam ceva gandind astfel, din pacate nu avem altfel de modele.

Cippy

Pai da. Toti vrem mai bine dar ce facem pentru asta? Ne plangem ca babele. Ma bucur ca ai remarcat treaba asta.

Anonim

Totusi hai sa fim seriosi...daca are prezenta pe google, are gura mare si "face valuri" inseamna ca e "trend setter"?? atunci mi-e frica sa ma gandesc cum se numeste ca este Becali. Atitudienea lui este derivata din multele frustrari pe care le are (nu stiu daca acestea sunt rezultatul "tocilarului" sau al "omului de afaceri ratat si inselat", protestand in fata primariei pentru ca fabrica lui de chibrituri este falimentara); iar cultura lui generala...eu nu as numi-o cultura si strict "foarte buna memorie selectiva si capacitate de interpretare nelimitata". Cultura totusi presupune o anumita discretie, pe care Badea nu o are. Este un personaj vulgar, cu atitudine si audienta. Este un produs direct al societatii stricate in care traim. O sa dispara la fel cum a aparut: din nimic -> in nimic. Altfel, un extraordinar studiu de caz pentru psihologi. Mai grav e ca formeaza opinii.

Cippy

sonofalerik, nu am nimic de adaugat. imi place ce si cum ai scris. merci de comment. te mai astept.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP