duminică, octombrie 19

Limbajul corpului sau cum sa-l "ghicesti" pe celalat

Ne exprimam in feluri diferite. Omul este un comunicator prin excelenta. De dinainte sa descoperim focul am transmis macar semnale, daca nu am comunicat, despre noi si lucrurile care ne inconjoara. Suntem fiinte sociale, traim in grupuri mai mici sau mai mari iar legatura cu celalat ne defineste si este vitala. Se spunea undeva ca atunci cand comunici ceva, ai inteles sau esti inteles, ti-ai atins unul din scopurile tale ca persoana.

Formele de exprimare si comunicare sunt si ele diverse. De la vorbire, la dans, pana la imbracaminte sau coafura, toate sunt menite sa transmita celorlalti cate ceva. Nu insist pentru ca o sa vorbim in cele ce urmeaza, pe scurt, despre una din formele de comunicare nu foarte oficiala - comunicarea nonverbala, prin limbajul corpului. Constient, sau mai ales inconstient, emitem gesturi si semnale care tradeaza o anumita stare de spirit, o intentie sau un gand. Jocul prin par, incrucisarea bratelor, umezirea buzelor, zambetul sau ridicatul din sprancene, toate sunt semnale care, daca sunt interpretate corect, ofera indicii esentiale despre celalalt.

Comunicam din preistorie

Am citit undeva, intr-o carte, ca inainte de a vorbi articulat sau chiar si nearticulat, omul a "vorbit" prin semne. S-a facut inteles prin gesturi, asemanatoare pana la un punct, cu cele ale surdo-mutilor. E o teorie pe care nu am mai intalnit-o in alte locuri, resursele pe aceasta tema sunt ca si inexistente. Daca stie cineva ceva despre treaba asta, il rog sa ma contacteze.

Anyway, limbajul trupului este un subiect vast, care nu poate fi acoperit intr-un post, pe un blog. Totusi, hai sa vedem cu ce se mananca domeniul asta si sa vorbim de un subiect care, sunt convins ca intereseaza - relatiile dintre femei si barbati.

Femeia face legea?

Se spune ca femeile ar fi maestre in a interpreta semnalele non-verbale. Tine de natura lor de indivizi care trebuie sa stie, sa se orienteze, sa interpreteze incarcaturi emotionale si alte chestii. Am mai vorbit ceva de asta, aici. Totusi, unele au abilitati mai bune in sensul asta, ca si in cazul barbatilor. Pentru cei care se pricep mai putin, cateva exemple, in cele ce urmeaza.

Legendele spun ca femeile au in arsenal nu mai putin de 52 de miscari pentru a le arata barbatilor ca sunt interesate, in timp ce un barbat obisnuit, saracul, are in dotare 10 astfel de miscari.

Ce ar trebui sa interpreteze barbatul?

- Parul. Atunci cand femeile isi trec mainile prin par, poate fi considerat un semn de nervozitate. Ii spune indirect "ma intimidezi!". Desigur, este vorba de barbatii care starbesc interesul femeilor si care astfel, prin lucrul cu parul castiga si timp.

- Ochii. Atunci cand o femeie priveste insistent si profund in ochii unui barbat, mesajul este clar: "te vreau, vreau sa fii al meu, nu mai exista altul pe lumea asta".

- Buzele. Cand femeia intalneste perechea pe care o considera perfecta, se spune ca i se usuca gura. Umezirea repetata a buzelor poate fi considerat un semn de interes pentru barbati, chiar si sexual. Offtopic: se mai spune ca pentru femei, gura reprezinta intr-un fel echivalentul sexului ei. Ma rog... e discutabil.

- Bratele. Femeia poate apela la brate pentru a-si pune in valoare corpul. Incrucisarea lor poate foarte bine sa insemne retragere si negativism, insa combinata cu alte gesturi, poate de exemplu sa atraga atentia asupra sanilor. La fel, cand o femeie ii arata barbatului partea inferioara a incheieturii palmei (vezi de ex. cand tine o tigara ridicata) este iarasi un semn de interes.

Ce ar trebui sa interpreteze femeia?

- Vorbitul. Barbatii au tendinta de a creste debitul verbal, ca si femeile de altfel, atunci cand sunt tensionati cu o problema. Un partener in campul de actiune poate reprezenta tocmai un astfel de motiv pentru a da drumul la vorbe.

- Impaunatul. Este vorba de recurgere la o serie de gesturi prin care sa-si puna in valoare persoana. Aranjarea gulerului la camasa, a cravatei sau a unui nasture de la haina, este un astfel de gest de impaunare, prin care barbatul se bibileste pentru potentiala lui aleasa.

- Fata. Se spune ca atunci cand suntem interesati de cineva, pielea umana, in special fata si buzele, devin foarte sensibile. De aici si tendinta de a-ti atinge sau freca fata, atunci cand esti excitat (nu neaparat in sens sexual). Iar barbatii recurg la asta pentru a-si manifesta interesul dar si pentru a contracara emotia fireasca.

Moderatie si atentie

Bun. Exista o multitudine de alte gesturi care pot decodifica gandurile sau trairile oamenilor in relatia lor cu ceilalti. A nu uita totusi faptul ca gesturile astea trebuie interpretate CORECT. De cele mai multe ori e bine a fi puse in corelare cu alte miscari pentru a avea o imagine de ansamblu corecta. Luate individual, pot foarte bine sa fie accidente, sau nevoi imediate ale individului, fara sa denote cele spuse mai sus.

Eu personal nu sunt un vanator de gesturi. Le remarc doar pe cele care sunt cu adevarat evidente, daca le remarc si pe alea. Oricum, se spune ca barbatii sunt campioni in a rata gesturile (mai ales cele cu conotatie sexuala) facute de partenere. Probabil nu fac nici eu exceptie.

Este de asemenea recomandata interpretarea si folosirea lor, in detrimentul altor piese din arsenal, doar atunci cand lucrurile sunt cat se poate de evidente. Asta pentru a nu te alege cu o palma, in cazul barbatilor, sau cu un flit original, in cazul femeilor.

Repet, femeile sunt totusi campioane la asa ceva. Se spune ca barbatul e cel care alege. Cred totusi ca femeia e cea care se lasa aleasa, si-i "sugereaza" elegant alegerea barbatului. Iar daca si-a pus in cap sa cucereasca un mascul cu orice pret, sansele in favoarea ei nu sunt 50-50, ci undeva intr-o proportie de 70-30. Asta ca idee, ca natura oricum stie ea sa le organizeze mai bine pe toate.

Citeste pe Despre OM si:
- Prison Break. Fetelor, care se sacrifica pentru Michael Scofield?
- Horoscop sexi, erotic si de dragoste al zodiilor

8 comments:

Unknown

Foarte interesant articolul. A fost scris din experienta personala sau te-ai documentat in domeniul asta?
Te intreb pentru ca vreau si eu sa stiu mai multe, am unele nelamuriri si as vrea sa mi se raspunda la ele.Merci

Anonim

Nu stiu ce sa zic , e chiar interesant ceea ce constat.Am scris din curiozitate pe google limbajul corpului si dau de o serie de "sfaturi" ajutatoare unora.Este foarte bine ca cineva totusi se gandeste si la "vecinu" cai poate fi de ajutor.As putea sa va ajut cu cateva sfaturi incurajatoare dak vreti :P ofcurse , o sami las id'ul de mess. Sorinik_4_bBoy@yahoo.com

Anonim

No matter if some one searches for his essential thing, therefore
he/she needs to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.


Feel free to surf to my website ... ヴィトン長財布

Anonim

Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've
worked hard on. Any tips?

My blog ... gutchihanbaijp.com

Anonim

Why viewers still use to read news papers when in
this technological globe everything is existing on web?


Look into my web page: monster beats

Anonim

you are in reality a just right webmaster. The website loading pace is incredible.
It sort of feels that you are doing any distinctive trick.
In addition, The contents are masterpiece. you have
done a fantastic task on this subject!

Here is my weblog; ルイヴィトンバッグ

Anonim

Wow, this paragraph is pleasant, my younger sister is analyzing these things, so I am going to inform her.


Check out my blog post: グッチ財布メンズ

Viorica Dăncilă

Bună ziua, sunt Viorica Dăncilă, aproape că mi-am pierdut viața când iubitul meu de 4 ani a plecat să fie cu o altă femeie. Am plâns și sobru în fiecare zi, până când mi-a fost atât de rău încât am ajuns la internet pentru ajutor. Și am văzut o mărturie a unui caster vrăjitor care ajută o doamnă numită Adina-Ioana Vălean și am spus să-mi dau o încercare. așa că îl contactez pentru ajutor și el îmi aruncă o vrajă de dragoste pe care o folosesc pentru a-mi reveni dragostea și acum sunt o femeie fericită. Pentru ceea ce ai făcut pentru mine, nu voi înceta să împărtășesc numele tău bun oamenilor de acolo pentru munca bună pe care ai făcut-o pentru mine. Sper ca Dumnezeu să vă binecuvânteze atât cât m-ați ajutat să-mi revin Dragostea, este ideal că am publicat acest lucru pe un ziar local pentru ca Dr. Amiso să aducă mai mulți clienți, merită mai mult și asta, iar recompensa sa este sigură. . Pentru probleme de sănătate sau relații, cazuri de sarcină sau cancer, cazuri de HIV sau divorț, recuperare de datorii, orice fel de probleme deloc, încetați să plângeți, contactați amabil pe Dr.Amiso pe herbalisthome01@gmail.com el este singurul răspuns la toate problemele dvs.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP