marți, octombrie 21

Barbatul. Prostul de serviciu al femeii??

Poate e putin exagerat titlul. Dar daca vedeti ce am de spus pana la sfarsit, s-ar putea sa nu fie intru totul asa. Femeile sunt mai multe si in multe cazuri mai istetze ca barbatii. Nu am spus inteligente, asta e discutabil, dar mai istete s-ar putea totusi sa fie. Am mai discutat aici de asta.

Oricum, din experienta mea de viata, am ajuns la concluzia ca nu e bine sa te prea certi cu o femeie. Multe, ca nu chiar toate, au atata determinare incat sa aiba grija sa nu castigi tu disputa. Sau oricum, daca o castigi, nu au castigat si razboiul. Am cunoscut "femei doberman", sintagma imi apartine, care odata ce au apucat sa "muste" din picior sau din creanga de copac, nu vor mai da drumul decat cu maxilar cu tot. Sigur e un caz extrem, dar ilustreaza ce vreau sa spun. (Au si barbatii problemele lor, dar despre asta nu chiar acum)

Femeia e obisnuita cu greul. Cu durerea, cu suferinta. Oricum, mai mult decat barbatii. De ce? Pentru ca ele nasc si asta presupune durere, au menstruatie - iarasi durere - percep lumea si ororile ei altfel - tangente cu durerea. Am vazut si un experiment in care un barbat smecher s-a luat la intrecere cu o femeie: care dintre ei tine mai mult mana intr-un lighean plin cu gheata. Oricat de determinat a fost barbatul sa castige batalia, a scos mana afara inaintea femeii. Ea, daca si-a propus sa reziste, a rezistat. Si ar fi rezistat oricat ar fi fost nevoie pentru a tine mana in gheata o secunda in plus fata de barbat.

Bun, acestea fiind spuse, e bine de precizat totusi ca intre femei si barbati nu exista un razboi. Nu avem de-a face cu un razboi al sexelor. Declarat sau nu. Nu. "Luptele" sunt sporadice si iau fel de fel de forme.

Emanciparea femeii - inceputul problemelor

Totusi unde e barbatul prostul de serviciul al femeii? Acum ajungem. Este asa mai ales in ultima vreme. Atunci cand femeile au decis sa se emancipeze. Sa fie "egale" cu barbatul. Femeia a inceput sa munceasca de la egal la egal cu confratele ei, sa castige uneori mai bine, sa fie activa si implicata in viata sociala si nu numai. Egalitatea asta evident ca ii consolideaza ascendentul moral in fata barbatului.

Astea de mai sus, combinate cu trasaturile ei de femeie, o fac sa fie, cum spuneam, mai isteatza decat barbatul in multe cazuri. Stiti bancul ala: toata omenirea moare si merge in rai. Dumnezeu le cere femeilor sa mearga cu el iar barbatilor sa se alinieze pe doua randuri. Cei care au fost sub papucul femeii pe un rand, ceilalti pe un alt rand. Dupa 20 de minute se intoarce. Un rand avea 100 de kilometri iar pe cel al celor nesupusi se afla un singur om. Pai bine ma nevrednicilor, le spune celor multi, v-am facut dupa chipul si asemanarea mea si voi v-ati lasat sub papucul femeilor? Ia uitati aici la curajosul nostru asta singurul... Ia spune ma, cum ai reusit sa nu te lasi supus? Nu stiu, zice omul nostru, aici mi-a spus sotia sa stau...

Femeia rezista mai mult

Vedem cu totii in parcuri si prin orase oameni in varsta. De cele mai multe ori el e un om blajin iar ea il cicaleste si-l tot aranjeaza: fa asta, incheie-te la bluza, hai acolo, hai dincolo, de ce, cum, etc. Asta imi pare tendinta: femeia cicaleste si comenteaza atat de mult, incat barbatul sfarseste prin indiferenta. Nu are atatea resurse si energie pentru a contracara toate comentariile ei (inepuizabile uneori) incat cedeaza si lasa baricada jos: fie cum vrei tu, numai lasa-ma in pace.

Si aici exista exceptii. Vin in special din partea barbatilor extravertiti, care nu se lasa impresionati de vaicarerile femeii. Merg pe cartea insensibilitatii si a fortzei, si atunci farmecele ei sunt inutile. Ar mai fi de spus ca femeia nu isi doreste neaparat sa fie deasupra. Cu toate astea sfarseste prin a fi, in fata indiferentei barbatului.

2 comments:

Anonim

LA MULTI ANI!

Don't be a woman's fool, and don't fool a woman in love! Take good care of you.

Cippy

Errrr. La multi ani si tie, tie, tie! Is it that simple? One has to take a stand, I guess. One way or the other. But well.... I'll see what I can do. 10Q.U2.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP